Elemente de dreptul familiei si de procedura civila. Editia a III-a. Revazuta si actualizata potrivit Noului Cod civil

Elemente de dreptul familiei si de procedura civila. Editia a III-a. Revazuta si actualizata potrivit Noului Cod civil
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 304
Format: 14,5x20
Categoria: Familiei

DESCRIERE

Din cele mai vechi timpul dreptul a evoluat, adaptându-se schimbărilor produse în realitatea socială si politică din fiecare ţară, respectând tradiţiile si spiritul caracteristic diverselor popoare, necesităţile sociale si istorice specifice.

Prezenta lucrare, aflată la a III-a ediţie, reprezintă în fapt un curs destinat în principal studenţilor de la Facultatea de Stiinţe Politice, Administrative si ale Comunicării din cadrul Universităţii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, specializarea Administraţie Publică, care timp de un semestru studiază această disciplină.

Cursul, actualizat în baza Noului Cod civil, a fost structurat pe VII capitole, care cuprind referiri la persoana fizică si persoana juridică, la schimbările care pot apărea în statutul civil al persoanei fizice ca urmare a căsătoriei, adopţiei, a stabilirii filiaţiei, la modalităţile de încetare sau desfacere a căsătoriei, la situaţia legală a copilului, precum si o scurtă incursiune în procedura civilă.

Am considerat că statutul juridic al persoanei este unul din domeniile importante ale dreptului, a cărui cunoastere este în măsură să ajute studentul, viitor practician, în clarificarea problemelor care se ivesc în legătură cu oamenii, cu colectivităţile ca subiecţi de drept.

Am dorit ca lucrarea "Elemente de dreptul familiei si de procedura civila" să fie un instrument didactic, de aceea ea se abate de la tiparele clasice ale cursurilor si tratatelor juridice. Tinând seama de profilul facultăţii căreia i se adresează am înţeles să prezentăm numai aspectele cu caracter general, controversate sau necontroversate, raportându-ne acolo unde a fost cazul la legislaţiile altor state si la jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.


Data aparitiei: Decembrie 2011

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec