Efectele recunoașterii vinovăției în dreptul penal

Efectele recunoașterii vinovăției în dreptul penal
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-18-0084-1
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 352
Categoria: Penal

DESCRIERE

Lucrarea abordează tematica efectelor recunoaşterii vinovăţiei în dreptul penal atât din perspectivă teoretică, cât şi jurisprudenţială, încercând să surprindă principalele aspecte ale reglementării materiale şi procesuale, inclusiv din punctul de vedere al preconizatelor modificări legislative şi al dreptul comparat.

Cartea debutează cu scurte consideraţii introductive şi precizări terminologice, urmate de o prezentare a dispoziţiilor de drept penal material şi procesual legate de tematica abordată, inclusiv a celor cuprinse în noua legislaţie penală. În secţiunea dedicată judecăţii în cazul recunoaşterii vinovăţiei reglementată de art. 3201 C.proc.pen. consideraţiile teoretice sunt însoţite de numeroase trimiteri la soluţiile (de multe ori divergente) pronunţate în practica judiciară.

Capitolul al IV-lea cuprinde o amplă şi organizată prezentare a unor aspecte de drept comparat, în cazul fiecărei ţări consideraţiile vizând procedura simplificată, fiind precedate de o scurtă prezentare a sistemului juridic penal.
În final, pentru a facilita accesul la considerentele unor hotărâri relevante în materie, au fost inserate decizii ale Curţii Constituţionale şi ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

O lucrare cu această tematică este necesară pentru o prezentare comparativă între actuala şi viitoarea reglementare a efectelor recunoaşterii vinovăţiei în legislaţia penală română, pe de o parte, şi între acestea şi soluţiile legislative alese de alte state, pe de altă parte.


ISBN: 978-606-18-0084-1
Data aparitiei: 22 Aug 2013
Nr pagini : 352

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec