EDUTEST MATEMATICA - TESTE DE EVALUARE A COMPETENTELOR MATEMATICE. INVATAREA PRIN TESTE PREDICTIVE, FORMATIVE SI SUMATIVE. CLASA A VIII-A

EDUTEST MATEMATICA - TESTE DE EVALUARE A COMPETENTELOR MATEMATICE. INVATAREA PRIN TESTE PREDICTIVE, FORMATIVE SI SUMATIVE. CLASA A VIII-A
Preț: 14,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-1986-0
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 144

DESCRIERE

In conformitate cu Recomandarea Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene privind competentele-cheie din perspectiva invatarii pe parcursul intregii vieti (2006/962/EC), actuala programa scolara pentru disciplina Matematica, aprobata prin Ordin al Ministrului nr. 5097/09.09.2009, `vizeaza direct competente matematice si competente de baza in stiinte si tehnologii si indirect asigura transferabilitatea tuturor celorlalte competente-cheie, prin deschiderea catre abordari interdisciplinare si transdisciplinare`.
In perspectiva schimbarilor majore din invatamantul preuniversitar, evaluarea competentelor matematice se instituie ca mijloc de formare a elevului si de observare a evolutiei performantelor sale, reprezentand o parte integranta a procesului de invatamant si nu ceva suprapus acestuia.

Prezenta lucrare, prin modul absolut nou de abordare a evaluarii competentelor matematice, vine in sprijinul elevilor, profesorilor, parintilor si al factorilor de decizie implicati in educatie, cu scopul de:

a diagnostica transversal nivelul de pregatire al elevilor evaluati;
a prognostica si orienta diferentiat activitatea didactica de predare-invatare-evaluare in vederea remedierii/imbunatatirii performantelor elevilor;
a realiza o abordare inter- si transdisciplinara;
a asigura corectitudinea ierarhizarii si clasificarii elevilor intr-un mediu competitiv;
a transforma elevul intr-un partener al profesorului in actul de evaluare, prin autoevaluare si evaluare controlata;
a furniza un feedback de reglare si autoreglare a atitudinii celor doi parteneri ai actului edu-cational, elevul si profesorul.

Diagnosticarea la timp a deficientelor, a punctelor slabe, dar si a punctelor tari ale celor doi parte-neri face ca dialogul educational dintre profesor si elev sa capete consistenta si eficacitate.

prof. Daniel Grigorescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0124 sec