Economia asigurărilor. Metode, tehnici, soluții

Economia asigurărilor. Metode, tehnici, soluții
Preț: 58,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 312
Format: 16,5x23,5
Categoria: Economie

DESCRIERE

Aidoma celorlalte societăţi comerciale, societăţile de asigurări se înscriu pe traiectoria profitabilităţii maxime. Pe lângă cunoaşterea legislaţiei, respectiv a normelor de aplicare şi funcţionare proprii, asigurătorii trebuie să dispună de personal specializat în aplicarea tehnicilor, metodelor şi soluţiilor specifice domeniului asigurărilor.
În virtutea legităţilor ce determină cadrul evolutiv în ansamblul său, domeniul asigurărilor şi reasigurărilor se perfecţionează continuu, urmărind totodată adaptarea la fenomenele
economico-sociale aflate într-o permanentă schimbare.
Dacă în cazul asigurărilor generale, determinarea primei de asigurare nu ridică probleme deosebite, situaţia este diferită pentru asigurările de viaţă – în cadrul acestora, calcularea primei de asigurare, indiferent dacă este vorba de prime nete sau de prime brute, trebuie fundamentată actuarial. În acest scop, cartea reprezintă un real sprijin pentru economistul din asigurări specializat în actuariat.
Cu această lucrare, autorul vine în întâmpinarea unei cereri tot mai mari de lucrări axate pe domeniul asigurărilor, care să dispună de un suport ştiinţific adecvat. Prin conţinutul său, ea oferă specialiştilor care activează în domeniul asigurărilor şi reasigurărilor, precum şi tuturor celor interesaţi de acest domeniu un instrumentar de lucru adecvat.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.028 sec