Dumnezeu e in sens invers

Dumnezeu e in sens invers
Preț: 14,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 104
Categoria: Memorii/Jurnal

DESCRIERE

Scriitorii mint pentru a spune adevărul, politicienii o fac pentru a-l ascunde. [...] Spre deosebire de politicieni, pentru care scopul scuză mijloacele, pentru scriitor mijloacele chiar contează. Intenţionalitatea contează. Dacă vrei să păcăleşti, vei fi păcălit. Minciuna nu e un mijloc pentru a povesti, pentru a zugrăvi o lume. Scriitorul este doar pe deplin subiectiv, lumea se întâmplă prin ochii lui, prin trăirile şi gândurile lui.

Amuzându-mă, mi-aş fi putut numi volumul Când mă enervez, pentru că doar atunci când nu mi-am reprimat revolta şi nu am reuşit să mă închid în carapacea mea, am răbufnit scriind. În rest, asemenea celor mai mulţi dintre convivii mei, am deprins starea de cetăţean autist care se protejează scutind a cheltui inutil energii, văzându-şi liniştit de treabă într-o ţară unde, în ciuda hărmălaiei, indignarea oamenilor nu schimbă nimic.

Indiferent de pe ce poziţie, de jurnalist sau de scriitor dramatic, România este o obsesie pe care nu mi-o pot reprima. Uneori mă întreb dacă tăcerile, revoltele, lehamitele, toate câte mă apucă în relaţie cu Ea, sunt semne că o vreau într-un anumit fel sau doar că pur şi simplu o iubesc pasional aşa cum e.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec