Drumurile catre Sata. 3. 000 de kilometri pe jos prin Japonia

Drumurile catre Sata. 3. 000 de kilometri pe jos prin Japonia
Preț: 34,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-46-5523-6
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 352
Format: 13x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Traducere de Ciprian Siulea
 
„Un minunat tablou al Japoniei, pe care rareori il putem zari dincolo de imaginea publica a acestei tari.” (The Washington Post Book World)
 
In anii 1980, cind era deja stabilit in Japonia de mai bine de un deceniu, Alan Booth a facut o lunga drumetie: a pornit din extremitatea nordica a tarii, capul Soya din insula Hokkaido, si a ajuns in cel mai sudic punct al ei, capul Sata din insula Kyushu. A strabatut trei insule, pe o distanta de aproximativ 3. 300 de kilometri. O calatorie spectaculoasa, in cea mai mare parte pe drumuri de tara, in care Booth a descoperit locuri, obiceiuri si personaje pitoresti, de la hangii pina la calugari budisti, de la pescari, profesori sau politisti pina la luptatori profesionisti, betivi si femei de moravuri usoare. In paginile sale, adesea pline de umor, descoperim multiplele fatete ale unei tari care si astazi continua sa fie prea putin explorata si prea putin cunoscuta.
 
„Booth intelege foarte bine viata japonezilor de rind. Observatiile sale sunt de multe ori extraordinare.” (The New York Times Book Review)
 
Din cuprins:
Insula salbatica • Moarte in nord • Lumini de vara, umbre de vara • Buddha si Podul Plutitor al Cerului • Ochiul Zeului Tunetului • O mie de cocori, o mie de sori • Peisaje de pe Luna

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec