DRUMUL DIN KOLIMA. Calatorie pe urmele Gulagului

DRUMUL DIN KOLIMA. Calatorie pe urmele Gulagului
Preț: 24,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 208
Format: 13x20

DESCRIERE

„O pagină de istorie şi un omagiu.” L’ Histoire

Reputat istoric al perioadei staliniste, Nicolas Werth a simţit nevoia să meargă la faţa locului pentru a înţelege mai bine ce a însemnat cel mai mare sistem concentraţionar din secolul al XX-lea. Drumul din Kolîma este povestea acestei expediţii insolite şi fascinante în imensul ţinut izolat din estul Siberiei, la nouă ore de zbor de Moscova.

Regiune emblematică pentru Gulag, Kolîma, de două ori mai mare decât Franţa, este astăzi o zonă cu localităţi depopulate. Nicolas Werth i-a întâlnit pe ultimii supravieţuitori ai lagărelor, dar şi pe membrii Asociaţiei Memorial, care luptă pentru ca această pagină sumbră de istorie să nu fie uitată. A străbătut drumurile din Kolîma, încercând să regăsească vestigiile lagărelor de muncă forţată, în care deţinuţii extrăgeau, în condiţii extreme, aurul, marea bogăţie a Kolîmei. Cercetarea a fost adeseori foarte dificilă, de vreme ce urmele s-au şters în acest ţinut pe care omul n-a reuşit niciodată să îl cucerească.Despre autor


Nicolas Werth

NICOLAS WERTH, director de cercetare la CNRS (Centre national de la recherche scientifique), este un specialist recunoscut în istoria stalinismului. Alte lucrări ale sale, traduse în lima română, sunt: Istoria Uniunii Sovietice, de la Lenin la Stalin (2000) şi Istoria Uniunii Sovietice, de la Hruşciov la Gorbaciov (2001), apărute la Editura CORINT. Printre ultimele sale publicaţii: La Terreur et le Désaroi, Stalyne et son systéme (2007), L’ivrogne et la marchande de fleurs Autopsie d’un meurtre de masse, 1937−1938, (2009), L’État soviétique contre les paysans (2011). În Rusia, Nicolas Werth a coordonat monumentala Istoriia stalinskogo Gulaga (Istoria Gulagului stalinist), în şapte volume, care a apărut în 2004.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0211 sec