Dreptul societatii informationale

Dreptul societatii informationale
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

În prezent nu există un concept universal acceptat prin care să poată fi definită societatea informaţională.

Cei mai mulţi teoreticieni au fost de acord că transformarea societăţii contemporane a început încă din anii '70 şi a constat în schimbarea modului său de funcţionare.

Modelele societăţii informaţionale au influenţat inevitabil şi activităţile de legiferare şi de aplicare a dreptului, care s-a poziţionat, faţă de societatea informaţională, pe două seturi de coordonate, dobândind deopotrivă calitatea de beneficiar al tehnologiei informatice şi aplicaţiilor asociate, cât şi pe cea de factor de regularizare şi configurare a societăţii informaţionale.

Dacă în ceea ce priveşte beneficiile aduse de informatică dreptului şi activităţilor juridice şi judiciare, acestea se înscriu pe linia generală a modernizării infrastructurii, regularizarea şi configurarea prin norme juridice a societăţii informaţionale a reprezentat şi reprezintă un proces complex şi inedit.
In acest context, lucrarea "Dreptul societatii informationale" se adresează deopotrivă specialiştilor în drept cât şi specialiştilor în informatică, creionând, într-o manieră accesibilă ambelor categorii profesionale, elementele de complementaritate necesare înţelegerii mecanismelor juridice şi tehnice ale comerţului electronic.


Autor: Mihai Acsinte

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec