Dreptul proprietatii intelectuale

Dreptul proprietatii intelectuale
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 424
Format: 17x24
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Data aparitiei: Iulie 2011


Descriere: Odată ce demersurile teoreticienilor şi practicienilor în zona creaţiilor intelectuale se adâncesc, procesul de investigare ştiinţifică scoate la iveală idei şi teze dintre cele mai interesante, pe măsura complexităţii şi imaginii fascinante pe care le oferă domeniul minţii, imaginaţiei şi inspiraţiei umane.

Efortul nostru, materializat în cursul "Dreptul proprietatii intelectuale", se vrea a se alătura cu modestie abordărilor fecunde, competente, deschise în ultima vreme de specialiştii de marcă în materie care au examinat multiplele erori şi formulări ambigue ale legiuitorului în planul normelor juridice şi al respectării principiilor fundamentale de drept aplicabile şi în spaţiul proprietăţii intelectuale.

Am încercat să depăşim, unde am considerat că este cazul, tiparele abordărilor fixate doar în planul actelor normative specifice domeniului şi le-am examinat în interacţiune cu alte ramuri de drept compatibile, în special cu cea a dreptului civil, aflată la randu-i sub semnul modernizării, din perspectiva Noului Cod civil.

Pentru corelarea normelor proprietăţii intelectuale cu modificările şi completările actelor normative adresate altor ramuri de drept care intersectează şi interferează cu creaţia intelectuală, am formulat observaţiile critice şi propunerile de lege ferenda pe care le-am considerat necesare.

Avalanşa de acte normative adoptate de legiuitor în domeniul analizat sau în alte domenii conexe impune, în opinia noastră eforturi deloc simple în sensul cunoaşterii şi perfecţionării acestora. Năzuim că lucrarea de faţă va avea darul de a se înscrie în demersurile menite să atingă acest obiectiv.

Cursul "Dreptul proprietatii intelectuale" se adresează în principal studenţilor şi masteranzilor, dar în egală măsură şi specialiştilor care îşi dedică aptitudinile detectării căilor şi mijloacelor juridice optime pentru adoptarea şi interpretarea unor norme în măsură să asigure protecţia deplină a creaţiilor intelectuale.


Autorul

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.041 sec