Dreptul penal al afacerilor

Dreptul penal al afacerilor
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 493
Format: 17x24
Categoria: Penal

DESCRIERE

Principiul legalităţii presupune şi existenţa unor norme de drept intern accesibile, precise şi previzibile în aplicarea lor. Ingerinţa autorităţii publice în exercitarea dreptului la respectarea bunurilor trebuie să fie cea legală.

Incertitudinea - fie ea legislativă, administrativă sau legată de practicile aplicate de autorităţi - constituie un factor ce trebuie luat în considerare pentru a aprecia conduita statului.

Atunci când în cauză este o chestiune de interes general, puterile publice sunt obligate să reacţioneze în timp util, în mod corect şi cu cea mai mare coerenţă.

Principiile fundamentale sunt valabile şi în situaţia unor modificări fundamentale ale sistemului unei ţări, precum cele pe care le reprezintă tranziţia de la un regim totalitar la o formă democratică de guvernare şi reforma structurii politice, juridice şi economice a statului, fenomene care conduc inevitabil la adoptarea unor legi economice şi sociale pe scară largă.

Refacerea totală a legislaţiei, care să ducă la reguli de procedură clare şi simplificate, ar face sistemul mai previzibil în aplicarea sa, spre deosebire de sistemul actual, ale cărui prevederi sunt dispersate, neomogene, trebuie să impună un just echilibru între interesele proprietarilor şi interesul general al colectivităţii.

Lucrarea este structurată pe trei părţi:

1. Partea generală

2. Drept penal substanţial

3. Elemente de drept procesual penal

Cititorii vor găsi în lucrare atât probleme teoretice, cât şi practică judiciară legate de dreptul proprietăţii private a statului în proiectul noului Cod penal, răspunderea penală a persoanei juridice, bancruta frauduloasă, deturnarea de fonduri, infracţiunile de corupţie, infracţiunea împotriva intereselor financiare ale comunităţii europene etc.

Cartea reprezintă un instrument de lucru necesar practicienilor având totodată rolul de a familiariza studenţii şi justiţiabilii în domeniul dreptului penal al afacerilor.


Autor: Dorin Ciuncan

Data aparitiei : 10.04.2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec