Dreptul finanțelor publice - Drept bugetar - Vol. I - Editia 2

Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2016

DESCRIERE

Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu: ”Autorul volumului Dreptul finantelor publice face parte din categoria speciala a juristilor care reusesc sa imbine cu talent si pasiune activitatea de practician cu aceea de teoretician al dreptului. In sprijinul celor afirmate mai sus stau marturie, pe de o parte, dubla calitate de avocat si arbitru a domnului conf. univ. dr. Ioan Lazar, iar, pe de alta parte, functiile de cercetator stiintific asociat al Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane, de conferentiar universitar (disciplina Dreptul finantelor publice), precum si de membru in comitetele stiintifice de redactie ale unor publicatii juridice importante din Romania, printre care si prestigioasa revista „Dreptul”.

Doctor in drept cu teza intitulata Jurisdictii administrative in materie financiara, elaborata sub indrumarea eminentului prof. univ. dr. Ioan Alexandru, domnul conf. univ. dr. Ioan Lazar s-a remarcat si in domeniul creatiei juridice, fiind autor de monografii, cursuri, manuale, studii si articole, unele fiind premiate pentru originalitatea si valoarea lor stiintifica. Pe aceasta linie se inscrie si cea mai recenta opera a sa, si anume monografia Dreptul Uniunii Europene in domeniul concurentei.

In acest context se evidentiaza si amplul curs Dreptul finantelor publice, Volumul I. Drept bugetar, aflat la a doua editie, revazuta si adaugita, care abordeaza o problematica actuala, dificila, cu implicatii in viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. Cursul de fata, actualizat conform legislatiei si doctrinei in materie la zi, cuprinde atat elemente de drept substantial, cat si de drept procedural din domeniul cercetat de autor, continand teme de real interes stiintific si practic, cum ar fi: finantele publice, dreptul finantelor publice, sistemul bugetar si bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale etc.

Din perspectiva faptului ca Romania este stat membru al Uniunii Europene, cetatenii romani dobandind astfel si statutul de cetatean european, un rol semnificativ in economia cursului il are partea dedicata sistemului financiar al Uniunii Europene.

Consider ca prin aceasta lucrare elaborata intr-un stil clar, concis si cu un limbaj juridic adecvat, autorul isi aduce o contributie reala la imbogatirea doctrinei finantelor publice din tara noastra si ofera cititorului un util instrument teoretic si practic in materie.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0151 sec