Dreptul familiei si actele de stare civila conform Noului Cod civil

Dreptul familiei si actele de stare civila conform Noului Cod civil
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 352
Categoria: Familiei

DESCRIERE

Data aparitiei: Noiembrie 2012


Cursul de fata prezinta o analiza detaliata a dreptului familiei, ca ramura a sistemului de drept, raportat la noua viziune a legiuitorului roman asupra relatiilor de familie si a celor asimilate acestora, care in prezent sunt cuprinse in reglementarea unitara a Codului civil.

Autoarea examineaza institutiile de baza ale dreptului familiei – casatoria, logodna, regimurile matrimoniale, rudenia si afinitatea, filiatia, obligatia legala de intretinere, autoritatea parinteasca, adoptia – si prezinta atat opiniile din doctrina de specialitate si practica judiciara in materie, cat si propriile opinii si propuneri de lege ferenda. De asemenea, sunt prezentate dispozitiile Legii nr. 119/1996 privind actele de stare civila, recent republicata.

Prin acest demers se urmareste facilitarea dobandirii cunostintelor si intelegerea acestei discipline de catre studentii facultatilor de drept, dar cartea poate fi utila si teoreticienilor, practicienilor, precum si tuturor celor interesati de problemele legate de familie in general.
Date tehnice

Titlu: Dreptul familiei si actele de stare civila
Pret: 49, 00 RON
ISBN: 978-606-522-881-8
Format: Carte brosata
Pagini: 352

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec