Dreptul de mostenire in noul Cod civil

Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 320

DESCRIERE

Data aparitiei: Noiembrie 2012


Cartea de fata – adresata in primul rand studentilor de la facultatile de drept, dar care poate fi utila tuturor celor interesati de materia mostenirilor in general – prezinta o analiza amanuntita a dispozitiilor Cartii a IV-a a Codului civil republicat in 2011, insistandu-se in special pe elementele de noutate. Cu toate acestea, avand in vedere faptul ca va exista o perioada tranzitorie in care se vor aplica in paralel ambele Coduri civile (Codul civil din 1864 si Codul civil din 2009), sunt prezentate si dispozitiile anterioare care continua sa se mai aplice.

Astfel, sunt tratate, atat din perspectiva reglementarii legale, cat si prin raportare la practica judiciara si la opiniile exprimate in literatura de specialitate, dreptul succesoral in general si conditiile pentru a putea mosteni, devolutiunea legala si devolutiunea testamentara, transmisiunea, indiviziunea si imparteala mostenirii.

Pe langa prevederile cuprinse in Codul civil, sunt prezentate si dispozitiile conexe din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici si a activitatii notariale, republicata, care reglementeaza procedura succesorala notariala.
Date tehnice

Titlu: Dreptul de mostenire in noul Cod civil
Pret: 38,00 RON
ISBN: 978-606-522-880-1
Format: Carte brosata
Pagini: 320

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0142 sec