Dreptul – ca sistem

Dreptul – ca sistem
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 128
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Nevoia de a avea un sistem de drept este o consecinta a exigentei de previzibilitate, raspunzand nevoii omului de a sti dinainte ce poate si ce nu poate sa faca. In societatea contemporana se cauta un just echilibru intre adaptarea necesara a regulilor juridice la realitatile sociale si respectul marilor principii indispensabile stabilitatii si coerentei unei ordini juridice care isi are autonomia sa legitima si necesara pentru a putea exercita functia de securitate si de previzibilitate.

In monografia de fata sunt evidentiate problemele majore cu care este confruntat dreptul in zilele noastre: alegerea modului de reglementare si de solutionare a conflictelor, de producere a normei juridice (pluralismul surselor dreptului), complexitatea deciziei, necesitatea acoperirii lacunelor dreptului etc.

Recurgand la o abordare sistemica, autoarea insista asupra bazelor teoretice ale conceptului de sistem, a coerentei si completitudinii dreptului, precum si asupra unei posibile convergente a sistemelor juridice, dar si a legaturii acestora cu alte sisteme existente in societate.
Date tehnice

Titlu: Dreptul – ca sistem
Pret: 19,00 RON
ISBN: 978-606-522-855-9
Format: Carte brosata
Pagini: 128

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.080 sec