Dreptul asigurarilor - curs universitar Conform noului Cod civil. Editia a IV-a

Dreptul asigurarilor - curs universitar Conform noului Cod civil. Editia a IV-a
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 336

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2012


In contextul actual al economiei de piata marcata de fluctuatii si incertitudini financiare, asigurarea se impune ca o componenta necesara in activitatea persoanelor fizice si juridice. Lucrarea de fata examineaza atat aspectele teoretice, cat si cele practice specifice operatiunilor de asigurare, acordand o atentie deosebita reglementarilor noului Cod civil, normelor europene si celor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Sunt analizate: terminologia specifica; particularitatile activitatii de asi­gurare si societatile de asigurare; redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare; contractul-cadru de asigurare si principalele categorii de asigurari (asigurarea de persoane; asigurarile de credite, de garantii si de riscuri financiare; asigurarea de raspundere civila). Dintre acestea, o atentie speciala este acordata asigurarilor obligatorii: asigurarea obligatorie de malpraxis medical; asigurarea obligatorie R.C.A. si asigurarea obligatorie a locuintelor.

Autorul este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti. Dubla sa experienta de teoretician si practician ofera o abordare completa, lucrarea fiind un instrument indispensabil deopotriva pentru studentii facultatilor de drept, cat si pentru toti cei interesati de elementele esentiale ale activitatii de asigurare.
Date tehnice

Titlu: Dreptul asigurarilor - curs universitar
Pret: 55,00 RON
ISBN: 978-606-522-888-7
Format: Carte brosata
Pagini: 336

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0163 sec