Dreptul afacerilor - Introducere in dreptul afacerilor. Raportul juridic de afaceri. Contractul

Dreptul afacerilor - Introducere in dreptul afacerilor. Raportul juridic de afaceri. Contractul
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-673-036-5
Anul publicării: 2013
Pagini: 216

DESCRIERE

Cursul Dreptul afacerilor cuprinde, in parte, institutii ale dreptului civil care sunt incidente cu activitatea de afaceri, acesta adresandu-se, din perspectiva noii reglementari civile, studentilor economisti. Primele doua titluri ale lucrarii graviteaza in jurul notiunilor de profesionist si intreprindere, prezenta „profesionistului - comerciant sau necomerciant“ - fiind aceea care particularizeaza raportul juridic de afaceri.

In lumina noului Cod civil, raportul de afaceri - actual ca terminologie si mult apropiat de realitatile practice - se incheie, intre profesionisti, sau intre acestia din urma si consumatorii de bunuri, servicii si lucrari, pe care noua reglementare civila ii denumeste generic, potrivit art. 3 alin. (1) „orice alte subiecte de drept civil”.

Titlul al treilea, este dedicat teoriei generale a contractului, in contextul impus de particularitatea mediului de afaceri actual, si nu in ultimul rand, actului juridic unilateral - ca izvor de obligatii civile - nulitatii contractului si prescriptiei extinctive.

Lucrarea Dreptul afacerilor ramane deschisa in vederea completarii acesteia, atat din perspectiva practicii judiciare, cat si din perspectiva opiniilor cititorului specialist, urmand a se adauga si alte institutii reglementate de noul Cod civil, incidente cu activitatea de afaceri.

Dr. Ioana Nely Militaru
Date tehnice

Titlu: Dreptul afacerilor
Pret: 25, 00 RON
ISBN: 978-606-673-036-5
Format: Academic
Pagini: 216

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0182 sec