Drept procesual penal. Partea generala

Drept procesual penal. Partea generala
Preț: 59,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 408
Categoria: Penal

DESCRIERE

Lucrarea se diferențiază prin structurarea concisă a teoriei și exemplificarea, cu practică judiciară din domeniu, a ideilor teoretice expuse. De asemenea, seturile de intrebari recapitulative, tip grila si sinteza, de la sfarsitul fiecarui titlu contribuie la evaluarea proprie a cititorului la nivelul de exigente cerut la examenele de profil, și permit formarea abilitatilor necesare in vederea rezolvarii testelor de admitere in posturi/functii de profil.

Lucrarea reprezinta o analiza structurata si sistematizata a principalelor institutii de drept procesual penal, asa cum sunt ele reglementate în Codul de procedură penală, fiind avuta in vedere si tematica solicitata la examenele de licenta, admitere in magistratura sau avocatura, de promovare in functii de executie a magistratilor, sau la examenul de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv de definitivat al avocatilor stagiari.
La elaborarea lucrarii au fost luate in considerare ultimele modificari ale Codului de procedura penala aduse prin Legea nr. 27/2012 în materia prescripției, Legea nr. 63/2012 privind confiscarea extinsă, și Legea nr. 28/2012 privind valorificarea bunurilor mobile sechestrate, deciziile Curții Constituționale de admitere a excepțiilor de neconstituționalitate, deciziile Înaltei Curti de Casatie si Justiție pronunțate în recursuri in interesul legii, precum și hotărâri relevante ale Curtii Europene a Drepturilor Omului inmaterie.
In esenta lucrarea urmareste sistematizarea si sintetizarea opiniilor sau solutiilor concordante exprimate in literatura de specialitate romana si straina in materie procesual penala, adica ceea ce ramane in bagajul de cunostinte al cititorului dupa lecturarea miilor de pagini de doctrina si jurisprudenta.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.041 sec