Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita

Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 520
Format: 17x24
Categoria: Privat

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2011

Problema importanţei "Dreptului privat roman" s-a pus încă din epoca renaşterii, pentru că dreptul privat roman a trăit o viaţă proprie, în sensul că a supravieţuit societăţii care l-a creat şi s-a aplicat atât în Evul Mediu, cât şi în epoca modernă, spre deosebire de toate celelalte sisteme de drept ale antichităţii, care au rămas simple documente arheologice şi prezintă numai o valoare culturală sau de cunoaştere. Acest fenomen de vitalitate cu totul excepţională a fost explicat fie prin factori de natură obiectivă, fie prin factori de natură subiectivă.

Cert este faptul că "Drept privat roman" este expresia juridică generală şi abstractă a relaţiilor dintr­o societate care se întemeiază pe proprietatea privată şi pe economia de schimb. Astfel încât, orice societate, din orice epocă istorică, dacă se întemeiază pe proprietatea privată şi pe economia de schimb, găseşte gata elaborate în dreptul privat roman, toate conceptele, categoriile, principiile şi instituţiile necesare în vederea reglementării juridice a acestor relaţii.

Prezenta ediţie a fost completată cu un capitol de "terminologie juridică romană", în care, alfabetic, sunt explicaţi aproape 1500 de termeni din dreptul roman.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.042 sec