Drept penal roman. Partea generala. Editia a VII-a, revazuta si adaugita Culegere de probleme din practica judiciara pentru uzul studentilor

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2012


Lucrarea Drept penal roman este conceputa ca o completare necesara a cursului de drept penal, partea generala si are ca scop inlesnirea cunoasterii institutiilor dreptului nostru penal, pornind de la problemele care s-au ridicat in practica in interpretarea si aplicarea dispozitiilor legii penale. Formularea problemelor s-a facut pe baza datelor mentionate in hotararile judecatoresti publicate in literatura de specialitate. S-a urmarit prin aceasta ca studentii sa ia cunostinta de realitatea fenomenului infractional, in diferitele manifestari concrete ale acestuia, de sursa, atat obiectiva cat si subiectiva, a problemelor ridicate in practica, precum si de modul cum acestea au fost solutionate de organele noastre judiciare.

Lucrarea Drept penal roman cuprinde doua parti. In partea I sunt prezentate problemele, in ordinea textelor din Codul penal. Am considerat necesar sa reproducem, in aceasta parte a lucrarii, textele din partea generala a Codului penal, dand astfel posibilitatea studentilor sa raporteze problemele la dispozitiile legale in legaturacu care au fost ridicate. S-a tinut seama de modificarile aduse legislatiei penale pana la 1 octombrie 2012.

Partea a II-a a lucrarii Drept penal roman cuprinde solutiile problemelor si literatura de specialitate alcatuita din articole, studii, note si comentarii privitoare la diferite institutii ale partii generale a dreptului penal.
Date tehnice

Titlu: Drept penal roman. Partea generala. Editia a VII-a, revazuta si adaugita
Pret: 60, 00 RON
ISBN: 978-973-127-961-9
Format: Academic
Pagini: 476

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0181 sec