Drept penal roman. Partea generala. Editia a IX-a, revazuta si adaugita Contine in extras partea generala din Noul Cod penal

Drept penal roman. Partea generala. Editia a IX-a, revazuta si adaugita Contine in extras partea generala din Noul Cod penal
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 526
Format: 17x24

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2012


Editia a IX-a a cursului de Drept penal – partea generala are in vedere modificarile aduse Codului penal in vigoare, prin Legea nr. 27 din 16 martie 2012 in ceea ce priveste prescriptia raspunderii penale si prescriptia executarii pedepsei. De asemenea, au fost avute in vedere dispozitiile Legii nr. 63 din 17 aprilie 2012 prin care a fost introdusa masura de siguranta a confiscarii extinse si prin care s-a modificat termenul de prescriptie speciala a raspunderii penale.

Avand in vedere ca prin Legea nr. 286/2009 a fost adoptat un nou Cod penal, a carui intrare in vigoare este asteptata, am considerat ca pentru cunoasterea noilor reglementari este necesara o prezentare succinta a acestora, fara a intra in detalii, fiindca sunt posibile modificari ale acestor dispozitii prin legea de punere in aplicare a Noului Cod penal. Astfel, cititorul va fi stimulat sa urmareasca evolutia reglementarii pentru o mai buna cunoastere si corecta interpretare a noilor prevederi.

Subliniem ca foarte multe institutii din Codul penal in vigoare isi gasesc reglementarea identica ori asemanatoare si in Noul Cod penal, astfel ca cititorul va putea lesne sa-si insuseasca problematica teoretica si de practica judiciara penala actuala necesara in aplicarea dispozitiilor din Noul Cod penal.

Consideram ca editia a IX-a revazuta si adaugita, reprezinta un indreptar eficient in pregatirea studentilor la disciplina Drept penal – partea generala si totodata un instrument pentru toti cei interesati in cunoasterea institutiilor dreptului penal. Cititorul va avea astfel posibilitatea sa observe aspecte de noutate si continuitate in reglementarea diferitelor institutii prin compararea reglementarilor din Noul Cod penal cu cele din Codul penal in vigoare.
Date tehnice

Titlu: Drept penal roman. Partea generala. Editia a IX-a, revazuta si adaugita
Pret: 70,00 RON
ISBN: 978-973-127-952-7
Format: Academic
Pagini: 526

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0122 sec