Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra persoanei

Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra persoanei
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 304
Categoria: Penal

DESCRIERE

Partea specială a dreptului penal privită ca ştiinţă ori ca disciplină de studiu, are menirea de a facilita înţelegerea incriminărilor şi a modului în care diferite fapte penale pot fi încadrate în tiparele fixate de legiuitor. Este o operaţie de transpunere în formule, adică în articole de lege, a unor fapte de viaţă, considerate intolerabile pentru derularea normală a relaţiilor sociale.
Detalii: Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra persoanei.

Pentru cei care stăpânesc litera şi spiritul Codului, orice formulă are o traducere clară în fapte penale concrete, şi orice faptă penală concretă poate fi transpusă într-o formulă.
Operaţia pare simplă, dar nu este, deoarece faptele de viaţă, faptele penale în acest caz sunt, de regulă, de o mare complexitate şi cu greu se lasă încadrate în tipare. Aspiraţia spre exactitatea formulei matematice, în perma-nentă confruntare cu incertitudinea dată de complexitatea oricărei fapte penale, reprezintă, deopotrivă, dificultatea şi atractivitatea acestei discipline juridice, pe care o numim Drept penal – partea specială.
Data aparitiei: 21 Dec 2009
Nr pagini : 304

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.030 sec