Drept penal. Partea generala. Editia a III-a

Drept penal. Partea generala. Editia a III-a
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Categoria: Penal

DESCRIERE

Lucrarea "Drept penal. Partea generala" este destinată, deopotrivă, practicienilor şi teoreticienilor din domeniul dreptului penal, absolvenţilor care urmează un masterat sau o altă formă de perfecţionare profesională, precum şi studenţilor de la facultăţile de drept.

Pornind de la analiza Codului penal în vigoare, sunt prezentate dispoziţiile noului Cod penal, conţinutul noilor instituţii, precum şi elementele care le diferenţiază sau particularizează în raport de actuala reglementare.
Acest studiu comparativ scoate în evidenţă faptul că noul Cod penal introduce instituţii noi, elimină paralelismele şi aduce corective actualelor reglementări. În acest fel, sunt transpuse în legislaţia penală română reglementările adoptate la nivelul Uniunii Europene, având drept consecinţă o bună cooperare judiciară în materie penală.

De asemenea, este prezentată şi analizată Legea de punere în aplicare a noului Cod penal, aflată în prezent în dezbatere parlamentară, care va stabili data intrării în vigoare şi va aduce modificări substanţiale ale unor dispoziţii din noul cod.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec