Drept international umanitar. Dreptul conflictelor armate. Dreptul razboiului

Drept international umanitar. Dreptul conflictelor armate. Dreptul razboiului
Preț: 26,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 268
Format: 17x24
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Descriere: Lucrarea "Drept international umanitar. Dreptul conflictelor armate. Dreptul razboiului" face referire la eliminarea războaielor, acestea fiind un ideal peren al omenirii greu de atins. În ciuda scoaterii lor în afara legii de către dreptul internaţional, războaiele continuă să existe. Dreptul internaţional umanitar este o ramură a dreptului internaţional public în plină evoluţie şi cât se poate de actuală. Normele internaţionale de drept referitoare la război conţin cel puţin două categorii de reglementări: dreptul statelor de a recurge la forţa armată, adică jus ad bellum şi dreptul în caz de conflict armat, adică jus in bello, respectiv obiectul principal al demersului nostru.
Noţiunea de drept internaţional umanitar înglobează domeniul dreptului de la Haga al războiului (al conflictelor armate sau aplicabil conflictelor armate), dreptului umanitar sau dreptului de la Geneva şi pe cel al dreptului internaţional penal. El operează cu norme, principii, instituţii şi instrumente specifice, potrivit celor trei domenii ale sale.

De aceea, în lucrarea "Drept international umanitar. Dreptul conflictelor armate. Dreptul razboiului" autorul a folosit termenul de drept internaţional umanitar, pentru a dovedi constanţă şi a nu deruta pe cititori. Considerăm că utilizarea oricăruia din cei patru termeni este cât se poate de corectă, dacă însumează ansamblul regulilor de drept de natura cutumiară sau convenţională, aplicabile în caz de conflict armat, internaţional sau neinternaţional, relaţiilor dintre state, ca subiecte de drept internaţional şi, care se referă la forţele implicate, desfăşurarea operaţiunilor şi a metodelor de luptă armată, utilizarea armamentelor şi a tehnicilor militare, precum şi la protecţia victimelor, directe şi indirecte ale războaielor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.020 sec