Drept international public. Sinteze Editia 6

Drept international public. Sinteze Editia 6
Preț: 64,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Data aparitiei: 06 Apr 2011
Nr pagini : 440

Volumul Drept internaţional public. Sinteze, aflat deja la a şasea ediţie, revăzută şi adăugită, după doisprezece ani de la întâia apariţie, reprezintă o primă încercare de a promova în România acest tip de curs universitar, larg răspândit şi utilizat în practica universitară occidentală. Lucrarea are avantajul unei prezentări sintetice, dar cuprinzătoare şi aduse la zi, a întregului domeniu complex al dreptului internaţional public, luând în considerare şi punând permanent în evidenţă contribuţiile teoretice şi practice ale Şcolii române de drept internaţional în materie.


În principal, cartea este un instrument ajutător pentru studenţii facultăţilor de drept şi ai altor facultăţi în care se studiază această disciplină. În egală măsură, ea poate fi utilă şi pentru cei care înfăptuiesc învăţământul juridic şi cercetarea ştiinţifică de profil.
Lucrarea poate fi de interes şi pentru practicienii dreptului internaţional public şi ai relaţiilor internaţionale, având în vedere faptul că pentru un stat ca România dreptul internaţional este un instrument important de realizare eficientă a intereselor sale de politică externă într-un mediu internaţional tot mai complex şi dinamic. Aşa cum se arăta în pledoaria finală din 16 septembrie 2008 a Echipei României în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie, în procesul privind „Delimitarea Maritimă în Marea Neagră” (România c. Ucraina), „Dreptul internaţional este suveranul absolut pe care toţi actorii şi toate acţiunile comunităţii internaţionale ar trebui să îl urmeze şi să îl respecte.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec