Drept financiar Finantele nationale, finantele locale, finantele asigurarilor sociale, finantele Uniunii Europene

Drept financiar Finantele nationale, finantele locale, finantele asigurarilor sociale, finantele Uniunii Europene
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-673-816-3
Anul publicării: 2016
Pagini: 400

DESCRIERE

In Antichitate sau in Evul Mediu, activitatea financiara a statului era redusa ca amploare. Puteam vorbi despre un buget al statului si despre venituri ale bugetului doar in mod exceptional, atunci cand era nevoie de finantarea unei cruciade, a unei ceremonii de incoronare sau a unei sarbatori publice.

Odata cu aparitia si dezvoltarea statului modern, bugetul a devenit o constanta, iar autoritatile publice au inceput sa se preocupe de colectarea unor venituri indestulatoare si de gestionarea atenta a cheltuielilor publice. La inceputul mileniului al III-lea, in vremuri de criza economica, stabilitatea financiara, asigurata printr-o abordare prudenta a constructiei bugetare si printr-o procedura de sanctionare a deficitelor bugetare excesive, a devenit un obiect esential la nivelul Uniunii Europene.

In 2016, radiografiem Dreptul financiar din patru perspective – finantele nationale, finantele locale, finantele asigurarilor sociale si finantele Uniunii Europene – pentru a obtine cea mai buna imagine a activitatii financiare contemporane. Pentru domeniul contributiilor sociale obligatorii, avem in vedere inclusiv evolutiile recente, datorate intrarii in vigoare a noului Cod fiscal.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.071 sec