Drept constitutional si institutii politice. Curs sinteza

Drept constitutional si institutii politice. Curs sinteza
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 360
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Data aparitiei: Decembrie 2012


Prezentul curs sinteza de Drept constitutional si institutii politice este destinat studentilor facultatilor cu profil juridic aflati in primul an de studiu, carora le pune la dispozitie elementele teoretice si aplicative, metodele de cercetare ale teoriei generale a Constitutiei si a institutiilor politice, precum si notiunile necesare studierii si cunoasterii principiilor si mecanismelor de exercitare a puterii.

In prima parte a cursului sunt tratate teme legate de conceptul de drept, originea, formarea, continutul si modul de functionare a institutiilor politice, notiunea de stat si procesul de formare a statului modern, sunt examinate si explicate principiile clasice ale dreptului constitutional, metodele de organizare a structurilor de guvernare si raporturile intre acestea. Un loc important ocupa problematica institutionalizarii si garantarii constitutionale a drepturilor omului.

In partea a doua sunt analizate structurile de guvernare consfintite in Constitutia Romaniei adoptata in 1991 si revizuita in 2003 si principiile de organizare si functionare a sistemului politic romanesc.

Cartea este destinata atat studentilor din invatamantul de zi, cat si de la invatamantul la distanta, dar poate fi utila si celor care doresc sa aprofundeze diferite aspecte si proceduri constitutionale in vederea pregatirii examenelor sau prezentarii la diferite concursuri pentru ocuparea unor posturi in administratia parlamentara sau in structuri ale administratiei publice centrale.
Date tehnice

Titlu: Drept constitutional si institutii politice. Curs sinteza
Pret: 45, 00 RON
ISBN: 978-606-522-822-5
Format: Carte brosata
Pagini: 360

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec