Drept civil. Teoria drepturilor reale

Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-27-0289-2
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 448
Categoria: Civil

DESCRIERE

Lucrarea de fata, denumita dupa uzanta clasica „Drept civil. Teoria drepturilor reale”, este conceputa si realizata la nivelul unui curs universitar, urmarind atat respectarea principiilor pedagogice care carmuiesc transmiterea cunostintelor intr-un timp si spatiu planificate, cat si rigoarea stiintifica impusa in pregatirea teoretica si practica a studentilor pentru deslusirea, clarificarea, insusirea si aprofundarea definitiilor, termenilor, normelor juridice care reglementeaza institutiile complexe si atat de importante ale teoriei drepturilor reale, astfel cum, in temeiul acumularilor cantitative si calitative ale doctrinei juridice si practicii judiciare, sunt cuprinse in noua Lege fundamentala civila intrata in vigoare la data de 1 octombrie 2011.

Asadar, cursul Drept civil. Teoria drepturilor reale analizeaza teoretic institutiile specifice acestei discipline, urmarind, aproape fara exceptie, logica legiuitorului cu privire la reglementarea materiei in Cartea a III-a a Codului civil. Analiza este structurata in unsprezece capitole, dupa cum urmeaza: I. Consideratii generale privind patrimoniul si drepturile patrimoniale; II. Dreptul de proprietate privata; III. Regimul juridic special al unor categorii de bunuri; IV. Rechizitia, exproprierea pentru cauza de utilitate publica si confiscarea; V. Modurile generale de dobandire a dreptului de proprietate; VI. Modalitatile juridice ale dreptului de proprietate; VII. Dezmembramintele dreptului de proprietate; VIII. Mijloace juridice civile de aparare a dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale; IX. Fiducia; X. Administrarea bunurilor altuia; XI. Dreptul de proprietate publica.

Pe langa modalitatea succinta si clara de expunere a materiei, ceea ce diferentiaza acest curs de Drept civil. Teoria drepturilor reale fata de alte lucrari similare este aparatul pedagogico-aplicativ (reprezentari grafice, teme pentru referate, intrebari si exercitii, vocabular explicativ, teste grila), pe care autorii l-au conceput si inserat la finalul fiecarui capitol, cu scopul de a inlesni procesul de formare a gandirii juridice independente a studentilor.

Dincolo de obisnuitele retusuri si mici actualizari, prezenta editie cuprinde in plus fata de editia anterioara (publicata in noiembrie 2013) si doua capitole noi: Fiducia, elaborat de dr. Anemari Opritoiu, respectiv, Administrarea bunurilor altuia, elaborat de dr. Mihea Alexandru Angheni.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0179 sec