Drept civil Drepturile reale principale

Drept civil Drepturile reale principale
Preț: 120,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-678-726-0
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 808
Categoria: Civil

DESCRIERE

Lucrarea de fata analizeaza institutiile specifice teoriei drepturilor reale principale, asa cum sunt reglementate in Cartea a III-a, „Despre bunuri” din actualul Cod civil, recurgand, cand a fost cazul, la examinarea comparativa cu vechiul Cod civil.

Pentru o intelegere aprofundata a acestei ramuri a dreptului civil, autoarea realizeaza o prezentare detaliata a tuturor aspectelor importante: notiunea de patrimoniu – notand inovatiile aduse de actuala reglementare –, clasificarea bunurilor, delimitarea drepturilor patrimoniale de cele de creanta, dobandirea drepturilor reale, posesia, regimul juridic al proprietatii private, cu o privire speciala asupra limitelor sale, regimul juridic al proprietatii publice, modalitatile dreptului de proprietate precum si dezmembramintele acestuia, publicitatea imobiliara. Sunt tratate aparte regimul juridic al constructiilor si al terenurilor, precum si modalitatile de aparare a dreptului de proprietate privata.

Cartea se adreseaza studentilor si practicienilor, oferind solutii problemelor frecvent ivite in practica, atat prin marcarea opiniilor proprii autoarei, cat si prin numeroasele trimiteri la doctrina si practica judecatoreasca.

Irina Sferdian este conferentiar la Facultatea de drept a Universitatii de Vest din Timisoara si a mai publicat Drept civil. Drepturile reale principale (2001), in coautorat cu Ion Lula, Contractul de asigurare de bunuri (2004), Dreptul asigurarilor (2007 si 2009), a coordonat volumul colectiv Libertatea contractuala. Limite legale si garantii procesuale (2013) impreuna cu Florin Mangu si a publicat peste 30 de studii de drept civil in reviste de prestigiu.


Titlu: Drept civil: Drepturile reale principale
Autori: Irina Sferdian
Editura: Hamangiu
Pagini: 808
Data aparititei: 13 Septembrie 2013
Format: Carte brosata
ISBN: 978-606-678-726-0

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0123 sec