DR. PSI. Patologia iubirii. Incestul

Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Dan Ioanitescu
Editura: Bucuresti
Anul publicării: 2016
Pagini: 270
DESCRIERE
Oare ce ne-a facut sa ne civilizam si ce ne-a facut sa ne intoarcem de unde am plecat? Ce e omul atunci? Ce a facut ca intr-o anumita perioada a umanitatii, incestul sa fie o normalitate, si apoi sa devina tabu? De ce a fost acceptat si apoi interzis? Ce anume se intampla astazi, cand Uniunea Europeana doreste sa legalizeze casatoriile intre membrii adulti ai unei familii? Ce sta la baza unei astfel de decizii? Incotro merge umanitatea astazi?
...
DR. PSI, prin aceasta lucrare, abordeaza intr-o maniera multidisciplinara tema relatiilor incestuoase, a consecintelor generate de acestea asupra victimelor, raspunde anumitor intrebari legate de aparitia si dezvoltarea umana, printr-o incursiune de la aparitia omului pe pamant, lumea antica, si pana in zilele noastre.
Aceasta carte este un semnal de alarma si trebuie tratata ca atare...
Fragmente:
... desfranarea ridicata la rang de cinste caracterizează, din pacate, societatea noastra de astazi. Sexualitatea devianta intra in casele, dar mai ales in sufletele oamenilor, si ii afecteaza pe toti, fara sa tina cont de varsta, credinţa, naţionalitate sau sex.
Mass-media ne arata atat de multe relaţii intre rude, cu sau fara acordul persoanelor, incat suntem puşi in poziţia de a ne intreba unde vom ajunge sau mai bine zis spre ce ne indreptam.
Un asemenea lucru grav, prezentat zi de zi ca si un fapt divers, ajunge sa nu mai fie condamnat de conştiinţa colectiva, astfel ca un asemenea pacat, precum incestul, va face ca fiecare sa se comporte după pofta inimii... sau mai bine zis, a trupului.
O reala problema este aceea ca oamenii pot ajunge sa se obişnuiască cu aceasta stare de fapt nefireasca.
Deşi la inceput, religia a permis incestul, observam ca, de-a lungul timpului, a participat si ea la tinerea lui in frâu.
Ce a stat la baza acestei schimbări? Care au fost argumentele care au contat in aceasta modificare a poziţiei religiei? Ei bine, asta ne propunem sa aflam in continuare.
Asa cum ştim deja, religia este cea care implica constituirea unei moralitati, care ajuta la formarea unui sistem de valori propriu, in baza caruia, fiecare om, sa poata sa acţioneze, atat in viata lui, cat si in comunitatea din care face parte.
Respectând aceste valori in fiecare moment al vieţii sale, atunci când este pus in poziţia de a-si alege acţiunile, omul crede ca Dumnezeu il va izbăvi.
Alegerea moralităţii sau a abţinerii de la o acţiune considerata imorala, arata ca omul valorizează mai mult liniştea conştiinţei sale.
In afara constituirii sistemului de valori, moralitatea presupusa de respectiva credinţa, influenţează si comportamentul individului in relaţiile sale cu ceilalţi oameni.
Susţinem acest lucru pentru ca este deja evident faptul ca orice comportament, la un nivel profund, nu poate fi decât in concordanta cu valorile pe care oamenii si le seteaza, avand la baza fie credinţa in Dumnezeu, fie experienţa proprie de viata.
De asemenea, religia este un sistem bazat pe incercarile oamenilor de a explica universul, sau un sistem de cautare a scopului si a sensului vieţii.
De obicei, religiile evoluează din mitologie si se caracterizează printr-un mod specific de a gândi si de a acţiona, mod pe care credincioşii sunt indemnati sa le respecte.
In cursul dezvoltării sale, religia a luat mai multe forme, astfel ca actualele religii moderne sunt împărţite în mai multe categorii: religii avraamice (Iudaismul, Creştinismul, Islamul) ; religii indiene (Hinduismul, Budismul Jainismul etc.) ; religii est-asiatice (Taoismul, Confucianismul, Şintoismul etc.) ; religii iraniene (Zoroastrismul) ; religii neo-pagane si noi mişcări religioase (Wicca, Satanismul, Asatru, Scientologia etc.)...
CUPRINS:
Introducere
Cap. 1. incestul din perspectiva antropologiei
Cap. 2. incestul din perspectiva mitologiei
Cap. 3. incestul din perspectiva religiei
Cap. 4. incestul din perspectiva istoriei
Cap. 5. incestul din perspectiva medicinei
Cap. 6. incestul din perspectiva geneticii
Cap. 7. incestul din perspectiva statisticii
Cap. 8. incestul din perspectiva legislaţiei
Cap. 9. incestul din perspectiva psihologiei
Cap. 10. incesturi celebre
Concluzie
Bibliografie
RECENZII