Dobanda legala pentru obligatiile banesti O.G. nr. 13/2011 comentata

Dobanda legala pentru obligatiile banesti O.G. nr. 13/2011 comentata
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 164
Categoria: Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: Decembrie 2012


Prezenta lucrare constituie un punct de reper in studiul dobanzii legale, institutie esentiala in materia imprumutului banesc oneros si a raspunderii civile, in conditiile schimbarii cadrului legal prin intrarea in vigoare atat a O.G. nr. 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar, cat si a noului Cod civil.

Autorul realizeaza o analiza concisa a dispozitiilor din Capitolul I al O.G. nr. 13/2011 prin prezentarea atat a unor puncte de vedere proprii, exprimate prin prisma experientei sale profesionale in domeniul dreptului comercial, cat si a opiniilor deja formulate de doctrina si practica, a argumentelor expuse in sustinerea unui anumit punct de vedere.

Sunt surprinse astfel aspecte de actualitate in domeniul dobanzilor, cum ar fi raspunderea civila in noul Cod civil, notiunile de „profesionisti” si „raporturi juridice izvorate din exploatarea unei intreprinderi cu scop lucrativ”, cadrul legal general incident si dispozitiile din actele normative speciale, modificarile esentiale aparute in materia dobanzii legale, precum si problemele ivite in practica si modul de solutionare a acestora, potrivit vechii reglementari, mai ales ca unele dintre dispozitiile anterioare sunt mentinute.

De asemenea, sunt important de urmarit evolutia legislatiei privind dobanda, diferentele fata de O.G. nr. 9/2000, dar si interferentele, in prezent, cu reglementarile europene referitoare la sanctionarea intarzierilor la plata creantelor.
Date tehnice

Titlu: Dobanda legala pentru obligatiile banesti
Pret: 27,00 RON
ISBN: 978-606-522-889-4
Format: Carte brosata
Pagini: 164

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec