Dictionar German - Roman 200.000 de cuvinte

Dictionar German - Roman 200.000 de cuvinte
Preț: 94,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2007
Pagini: 1560
Categoria: Germana

DESCRIERE

La 40 de ani dupa aparitie, cea de-a treia editie revizuita, adaugita si substantial îmbunatatita a Dictionarul German-Român al Academiei Române si al Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan si Al. Rosetti” a fost pregatita în cursul anilor 2004-2006 de un colectiv de germanisti, cadre didactice universitare si absolventi ai Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, sectia limba germana a Universitatii din Bucuresti.

Pastrând ca baza editia a doua a dictionarului, aparuta în anul 1989, noua editie a urmarit modernizarea continutului prin îmbogatirea corpusului lexical cu cuvinte si expresii noi din domeniul economic, politic, juridic si al informaticii, precum si din limbajul colocvial si alte subsisteme ale limbii germane, cuprinzând astfel aproximativ 200 000 de cuvinte utilizate în întreg spatiul lingvistic germanofon. De asemenea, contine actualizarea ortografiei în conformitate cu recenta reforma a ortografiei germane, precum si a ortoepiei neologismelor.

Ultima sectiune a dictionarului prezinta o lista cuprinzatoare cu nume proprii geografice (continente , tari, orase etc.) si derivatele acestora: nume de locuitor la forma masculina si feminina si adjective, precum si a unei liste cu cele mai importante nume mitologice si biblice.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec