Dicţionar de termeni medicali

Dicţionar de termeni medicali
Preț: 89,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-748-895-4
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 848
Format: 16x23
Categoria: Umana

DESCRIERE

De la prima ediţie până la cea de astăzi, lucrarea de faţă a surprins evoluţia medicinii de-a lungul a mai mult de un secol, începând de la consultaţia bazată mai mult pe tradiţie decât pe ştiinţa medicală, până la serviciile medicale complexe, care ţin cont de ultimele descoperiri ştiinţifice în domeniu.

Toţi termenii medicali incluşi în această ediţie au fost revizuiţi, ţinându-se cont de realităţile şi schimbările actuale, precum şi de evoluţia cercetărilor în domeniu care au revoluţionat practica medicală. Printre acestea se numără anestezia, screeningul pentru afecţiunile sânului, mamografia, sindromul oboselii cronice, terapia de substituţie hormonală, sindromul de stres posttraumatic, vaccinul HPV – vaccinul folosit în zilele noastre pentru protejarea tinerelor împotriva cancerului de col uterin –, noile metode de tratare a fibromului uterin, metode moderne de chirurgie, mai puţin dureroase şi mai eficiente – endoscopia şi laparoscopia, angioplastia coronariană – tratament de urgenţă în cazul atacurilor de cord, cele mai recente descoperiri şi metode de cercetare a celulelor stern etc.

Acest dicţionar este cel mai bine vândut dicţionar medical de peste 100 de ani pe plan mondial, fiind o lucrare de referinţă pentru toate cadrele medicale, de la asistenţi la medici, de la studenţii facultăţilor de profil până la publicul larg, interesat de prezentarea şi tratarea anumitor boli, de utilizarea unor tratamente eficiente atât pentru afecţiuni minore, cât şi pentru cele grave.

Lucrarea de faţă cuprinde peste 5000 de definiţii şi descrieri de termeni medicali şi concepte, cu peste 100 de diagrame, desene şi ilustraţii color. Conţine, de asemenea, mai multe anexe, cum ar fi Noţiuni elementare de prim ajutor, Călătoria şi sănătatea, Teste şi proceduri medicale uzuale, Vitamine etc., extrem de utile pentru toţi cei care consultă dicţionarul.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.068 sec