Dicţionar de dreptul afacerilor român-englez

DESCRIERE

Data apariției martie 2012

Prezenta lucrare, concepută in coautorat, NU este un alt dicţionar juridic. Realizată de trei avocaţi specializaţi in dreptul civil şi penal al afacerilor şi un traducător auto­rizat, prima ediţie a Dicţionarului de dreptul afacerilor roman-englez este in mod intenţionat o lucrare non-exhaustivă, adresată in special profesioniştilor in domeniul juridic care folosesc limba engleză in documentele şi comunicările lor curente.
Cuvintele şi conceptele traduse in această lucrare nu au fost alese aleatoriu, autorii propunand o modalitate practică de explicare a conceptelor care nu işi găsesc echivalentul in sistemele de drept anglo-saxon şi american. De multe ori, simpla incercare de aproximare sinonimică a termenilor proveniţi nu doar din limbi diferite, dar şi din sisteme juridice diferite este insuficientă pentru a indica o traducere corectă.
Din acest motiv, originalitatea lucrării se regăseşte inclusiv in definiţiile alese pentru a incadra conceptual termenii traduşi. Definiţiile sunt cele prevăzute in legi, ceea ce face mult mai uşoară inţelegerea conceptului pe care profesionistul urmează să il folosească in limba engleză.

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
excelent dictionarul! il recomand pentru profesionisti cu toata seriozitatea!
Created in 0.048 sec