Dictionar de drept penal si procedura penala. Cuprinde inclusiv termenii din noul Cod penal si din noul Cod de procedura penala

Preț: 139,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 960

DESCRIERE

Data: 23.02.2011
960 pagini


Lucrarea de fata – încununare a eforturilor a doi reputati specialisti ai dreptului – reprezinta atât un instrument de lucru util pentru cei deja familiarizati cu institutiile de drept penal si de procedura penala, cât si un ghid pentru cei care abia descopera vastitatea si complexitatea acestui domeniu.

Pentru o mai buna întelegere a notiunilor prezentate, cei mai multi termeni sunt explicati sub forma unor micromonografii, prin sintetizarea dispozitiilor prevazute în actele normative în vigoare, însa în paralel sunt redate si textele noului Cod penal din 2009 si ale noului Cod de procedura penala din 2010, urmarindu-se astfel evolutia reglementarii în domeniu.

Tinând seama de interdependenta dintre cele doua materii, acolo unde este cazul, explicatiile îmbina notiunile din dreptul material cu cele de procedura, iar pentru o cunoastere cât mai aprofundata, se fac trimiteri la institutii si concepte ce au legatura cu termenul respectiv si care sunt prezentate, de asemenea, în paginile cartii.

Ca o noutate, pe lânga infractiunile prevazute în Codul penal, sunt redate si faptele incriminate în legile speciale care contin dispozitii penale, aratându-se inclusiv prevederile referitoare la constatarea, urmarirea sau judecarea lor. Chiar daca unele dintre aceste legi, respectiv dispozitiile penale pe care le cuprind vor fi abrogate odata cu intrarea în vigoarea a noilor coduri, includerea lor în cuprinsul lucrarii a avut în vedere împrejurarea ca în practica judiciara se pot ivi situatii în care sa se puna problema aplicarii legii în timp, deci a legii penale mai favorabile.

Elaborarea dictionarului s-a facut pe baza legislatiei publicate pâna la data de 1 februarie 2011.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0235 sec