DIANETICA Stiinta moderna a sanatatii mentale

DIANETICA   Stiinta moderna a sanatatii mentale
Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 689
Format: 17x23

DESCRIERE

Descoperirile şi dezvoltările, care au facut posibilă formularea Dianeticii, au necesitat mulţi ani de cercetări exacte şi testări atente. A fost o explorare, a fost şi o consolidare.

Direcţia este luminată, drumurile sunt suficient cartate pentru ca dumneavoastră să călătoriţi în siguranţă spre interiorul propriei minţi. Dianetica este un subiect vast, dar aceasta numai pentru că omul însuşi este un subiect vast. Ştiinţa gândirii lui nu poate decât să îmbrăţişeze toate acţiunile lui. Prin compartimentarea şi raportarea exactă a datelor, domeniul de studiu a fost menţinut suficient de îngust pentru a putea fi urmărit uşor.

Din ce trebuie să fie compusă o ştiinţă a minţii ?

1. Un raspuns la ţelul gândirii.
2. O singură sursă pentru toate alienaţiile, psihozele, nevrozele, impulsiile, represiunile şi tulburările sociale.
3. Dovada ştiinţifică invariabilă a naturii fundamentale şi fondului funcţional al minţii umane
4. Tehnicile, adica arta aplicării, prin care s-ar putea lecui invariabil singura sursă descoperită
5. Metode de prevenire a tulburării mentale
6. Cauza şi remediul tuturor bolilor psihosomatice, care numără aproximativ 70% din lista bolilor cunoscute.

O asemenea ştiinţă ar depăşi cele mai serioase condiţii puse vreodata pe hârtie, dar orice estimare făcută asupra subiectului ar trebui să descopere, ca o ştiinţă a minţii trebuie să aibă capacitatea de a fi şi a face tocmai aceste lucruri.

Deşi simplă cum este, Dianetica face şi reprezintă următoarele lucruri:

1. Este o ştiinţă organizată a gândirii, construită pe axiome precise
2. Conţine o tehnică terapeutică, cu care se pot trata bolile mintale anorganice şi toate bolile psihosomatice organice
3. Produce o condiţie în care capacitatea şi raţionalitatea omului este mult mai avansată faţă de standardul curent
4. Dianetica conferă o viziune completă a întregului potenţial al minţii
5. Natura fundamentală a omului este mai curând descoperită în Dianetica decât presupusă sau postulată
6. Singura sursă a tulburărilor mintale este descoperită şi demonstrată, pe baze clinice sau de laborator de către Dianetica

RECENZII

Rating general
3 (10 recenzii)
5 stele
4
4 stele
0
3 stele
2
2 stele
0
1 stea
4
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
1

O carte scrisa de un om care si-a cladit scrierile si viata pe minciuna!

Dragilor, L Ron Hubbard, a scris carti stiintifico fantastice! Dupa aceea, a scris porcaria asta Dianetica prin care spera sa controleze oamenii in masa si astfel a infiintat scientologia! El si-a cladit reputatia pe lucruri care nu exista, a inventat minciuni efectiv! Scientologia este cea mai mare minciuna din America, scientologia falimenteaza oamenii ca daca nu dai bani ... nu ai dreptul sa fii scientolog, scientologia incearca sa spele oamenii pe creier astfel incat ei sa isi doneze toata munca de o viata acestei afaceri numita "scientologie" si indeparteaza oamenii de viata reala! De-asemenea, oamenii, mamele si copiii sunt batuti si multe altele in cadrul scientologiei! Scientologia si scientologii sunt huliti la nivel mondial si voi vindeti gunoiul asta de carte!?
3
Nu contează virgulele? Eu cred că da. Contează foarte mult. Şi mai cred că şi Hubbard ar fi de aceeaşi părere. Vrei să fii credibil? Oferă excelenţă. Că altminteri vei avea parte de comentarii de genul unora din cele postate mai jos. În plus, recitind cartea cu originalul alături, am constatat că neregulile nu se opresc doar la virgule... Pasaje întregi sunt traduse inexact, uneori chiar invers decât ideea de bază. Hubbard s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea cum i se masacrează mesajul. Şi nu, dragă NCM, nu critic ce a făcut altul, ci critic MODUL în care a făcut-o. Salut şi apreciez faptul că a făcut-o. Are nota 10 pentru asta. Dar nu pot fi deloc de acord cu anumite aberaţii de traducere şi de exprimare în limba română. Iar pentru asta îi dau nota 1.
5
Este un lucru minunat ca aceasta carte este tradusa si romaneste, ca si altele 8 pe langa. L. R. Hubbard a lasat o tehnologie extraordinara pentru acei oameni care vor sa redevina ceea ce au fost candva: SPIRITE INALTE SI PUTERNICE fara dureri fizice si sufletesti, sanatosi. Nu conteaza virgulele draga Valentin (traducatorul), conteaza ceea ce transmite acea carte. Este foarte usor sa critici ceea ce a muncit altul, care s-a straduit sa ne puna si noua la indemana ceea ce altii au de 60 de ani. 
5
Pe cat de interesanta si captivanta este cartea, pe atat de entuziasmanta este aplicarea ei. Dupa numai trei sedinte te auditare am simtit o eliberare fantastica, de parca de 30 de ani caram in spate niste caramizi...si acum le-am dat jos.
5
Este buna cartea, este adevarat si asa cum au fost facute comentarii, sint spicuiri mai ales din iforenergetica.daca nu se ignora DUMNEZEU si fara de care nu putem face nimic , se poate lua in considerare.
1
Ghinionul Dianeticii este ca inainte de o citi, am aflat despre biserica scientologica, a carei "biblie" este si despre care am o parere foarte proasta. Deci poate se stea in raft mult si bine. Pentru cei care nu l-au gasit inca pe Dumnezeu, poate fi atragatoare. Probabil.
3
Eu citesc cartea în prezent şi ţin să spun că traducătorul m-a căpiat literalmente cu plasarea virgulelor alandala în frazele traduse. La tot pasul numai virgule, că trebuie sau nu. Îi recomand cu căldură un îndreptar, ceva, că e teribil de obositor să desparţi subiectul de predicat prin virgulă... Pentru alte traduceri mai puţin inspirate îl mai pot ierta. Dar pentru asta, nu. Precizez că şi eu sunt traducător de meserie.
5
Bine ca este tradusa in Romana. Cu ani in urma eu m-am chinuit sa o citesc in engleza. Am recitit-o si am inteles... ca este foare importanta. Are o parte teoretica si alta de aplicare practica.
1
Nun e nici mai mult nici mai putin decat un amalgam de idei din psihologie, budism si alte religii. Autorul ei cu cativa ani inainte a zis: "Daca vrei sa fii cu adevarat bogat, iti fondezi o religie"!!!
1
Oare este o descoperire stiintifica reala, sau un amalgam de idei si principii culese si transpuse intr-un mod aleatoriu. Cum se poate dovedi exactitatea acestor asa zise dezvaluiri?
Created in 0.0536 sec