Diagnosticul clinic in patologia mucoasei bucale si peribucale

Diagnosticul clinic in patologia mucoasei bucale si peribucale
Preț: 23,98 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 136
Format: 16,70x100
Categoria: Umana

DESCRIERE

Prezentare: Pornind de la lacunele practicii medicinei moderne, in care observatia clinica a bolnavului si examinarea cavitatii bucale au devenit desuete, si de la nenumaratele erori de diagnostic care rezulta din acestea, autorii cartii au gasit necesar sa expuna leziunile cavitatii bucale si peribucale. Tinand cont si de faptul ca, practic, toti agentii etiologici: virali, bacterieni, fungici, fizici, chimici si toxici, si toate afectiunile prin mecanisme imunologice, alergice si proliferative se manifesta la acest nivel, putem concluziona ca prin cunoasterea si recunoasterea leziunilor cu aceasta localizare se pot orienta rational examinarile necesare pentru un diagnostic pozitiv fundamental si se poate stabili tratamentul corespunzator. Patologia extrem de variata a mucoasei bucale intereseaza numeroase specialitati, ca: medicina dentara, dermatologie, medicina interna, pediatrie, gastroenterologie, ORL, medicina de familie.

Cuprins: Cauze de morbiditate si mortalitate ale mucoasei bucale. Reactiile toxico-alergice si sindroamele muco-cutanate ale cavitatii bucale. Manifestari bucale si peribucale ale cavitatii bucale. Boli bacteriene cu manifestari la nivelul mucoasei bucale. Micozele cavitatii bucale. Boli ale tegumentului si tesutului subcutanat cu manifestari orale. Glosite. Cheilite. Boli hiperplazice si neoplazice ale cavitatii bucale. Manifestari bucale in bolile interne. Genodermatoze. Malformatii congenitale.

Adresabilitate: Medici stomatologi, dermatologi, internisti, pediatri, gastroenterologi, ORL-isti, infectionisti, medici de familie, de alte specialitati.

RECENZII

Rating general
1 (1 recenzie)
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
1
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
1
Jean diaconu este un afon in ale medicinei bucale in adevaratul inteles al acesteia. Desi da sfaturi in acest domeniu, in care este depasit cu aproape 20 de ani, nu trebuie sa trecem cu vederea faptul ca ceilalti coautori ai cartilor dansului nu au nici o legatura cu stomatologia. Prin media de varsta a pacientilor acestui doctor, care cu foarte mare bunavointa, nu este mai mica de 55 ani, cat si prin aparatura si tehnicile folosite putem usor sa observam decalajul dintre adevarata medicina buco-maxilo-faciala a anilor 2000-2013 si ce practica acest doctor.
Created in 0.020 sec