Despre darurile duhovnicesti - Arsenie Boca

Preț: 13,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Despre darurile duhovnicesti - Arsenie Boca
Talantii sunt talente : inzestrari cu daruri, misiuni, slujbe duhovnicesti si slujiri cetatenesti; mestesugul artelor; mestesugul stiintei, al oricarei stiinte, darul chivernisirii avutiei; pe scurt valorile culturii : valoarea morala, politica, teoretica (stiinta), estetica, economica si religioasa (Tudor Vianu, op. cit., p. 30). Iar slujitorii sunt oamenii inzestrati cu toate aceste valori sau talente.

Purtatorul oricarei valori, daca va ajunge la cunostinta atarnarii sale de Dumnezeu, va ajunge drept.

Dar, zice parabola, ca unii din talentati, n-au vrut sa-l recunoasca de stapan, 80% au facut rebeliune impotriva Stapanului averii. Acestia sunt cei ce socotesc ca sunt ale lor darurile date de Dumnezeu.

Ei se umfla cu parerea de sine, isi afuma mintea cu mandria si scot afara pe Dumnezeu din negustoria lor. Toata lumea e egala cu ingroparea talantului in pamant.

A nu lucra cu valorile, in sensul in care le-a rostuit Dumnezeu, inseamna a iesi din ierarhie si a face anarhie. Deci 20% petrec in ierarhie si 80% in anarhie : exact situatia a 20 de oi in mijlocul a 80 de lupi.

………………………..

Sfânta Scriptură, prin Apostolul Pavel, împarte oamenii în două cete: în trupeşti şi duhovniceşti. „Cei ce se ţin de trup poftesc cele trupeşti, iar cei ce se ţin de duh, cele duhovniceşti. Ci pofta cărnii este moarte, deoarece este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, fiindcă nu se supune legii lui Dumnezeu şi nici nu poate. De aceea cei ce sunt în carne, nu pot să placă lui Dumnezeu" (Romani 8,5-8).

Cei ce sunt însă ai lui Hristos, trupul şi l-au răstignit împreună cu poftele (Galateni 5, 24). „Nu suntem datori trupului, ca să vieţuim după trup. Căci, dacă vieţuiţi potrivit trupului veţi muri; iar dacă ucideţi cu duhul poftele trupului; veţi fi vii. Fiindcă toţi câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu, ei, fiii lui Dumnezeu sunt" (Romani 12-14).

Căci: „Voinţa lui Dumnezeu aceasta este: sfinţirea voastră, ca să vă feriţi de desfrânare, ca să ştie fiecare dintre voi să-şi stăpânească vasul său în sfinţenie şi cinste, nu în patima poftelor, cum fac necredincioşii, care nu cunosc pe Dumnezeu. Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la sfinţire" (l Tesaloniceni4,3-5, 7).


CUPRINS:

CUVÂNT DE ÎNCEPUT SFÂNTA SCRIPTURĂ DESPRE DARURILE DUHOVNICEŞTI

TALANŢII - DARURI DUHOVNICEŞTI (PĂRINTELE ARSENIE BOCA)

Cunoştinţa mântuirii trebuie, cu orice preţ, reaprinsă între oameni.
Toate valorile, talentele, ar trebui să se negustorească între oameni, în favoarea lui Dumnezeu.
Purtătorul oricărei valori, dacă va ajunge la cunoştinţa atârnării sale de Dumnezeu, va ajunge drept

Când lipsesc drepţii dintre oameni, iubirea nu se poate împlini, ci trebuie să se împlinească dreptatea.
Cârmuirea neamurilor tot de sus se face.
Unii stau sub dar, alţii sub sabie.
Jertfa e maxima apropiere a voinţei şi iubirii lui Dumnezeu de libertatea omului.
Iconomul nedrept

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0215 sec