Depistarea impostorilor virtuali

Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 215
Format: 13x20

DESCRIERE

Depistarea impostorilor virtuali. Cum sa-i dezarmezi pe mincinosii, infractorii si agresorii care pandesc pe internet - Tyler Cohen Wood

…identitatea ta virtuală devine rapid mai importantă pentru succesul tău personal şi profesional decât comunicarea faţă în faţă.

Însă cei mai mulţi dintre noi nu înţelegem acest adevărat Vest Sălbatic digital şi nici pericolele ce ne pândesc la fiecare colţ.

Nu ne dăm seama de urmele virtuale pe care le lăsăm în urma noastră cu fiecare postare şi de cât e de uşor pentru cineva rău intenţionat să ne facă probleme.

Fragmente din carte:

Cum îţi gestionezi imaginea virtuală

Acum, că ştii că oamenii te vor judeca în funcţie de toate conţinuturile postate, şi nu doar de postările individuale, şi acum, că înţelegi ce stiluri de postare pot să ducă la percepţii negative, să aruncăm o privire peste cum să demarăm procesul de gestionare a imaginii personale.

Primul pas în gestionarea identităţii tale virtuale este să devii conştient de stilul tău şi de conţinuturile postate. Următorul lucru pe care trebuie să-l facem e să privim toate conţinuturile tale ca şi cum ar fi fost create de altcineva.

Trebuie să le priveşti cu ochi nepărtinitori şi să pretinzi că citeşti conţinuturile altcuiva, că-ţi fad o impresie despre cine este acea persoană ca să-ţi dai seama ce anume o motivează.

Răspunde la următoarele întrebări despre conţinuturile tale ca şi cum ai fi specialist HR:

• Ce impresie ţi-ai făcut despre această persoană?

• Stilul acestei persoane se încadrează într-una dintre categoriile anterioare?

• Dacă da, în care? Cât de des?

• Ceilalţi şi-ar dori să se împrietenească sau să lucreze cu această persoană?

• Cum ar putea această persoană să-şi schimbe modul în care postează pentru a-şi îmbunătăţi imaginea?

• Ce o face pe această persoană să fie unică şi specială şi ce îţi place cel mai mult la ea?

Incadrarea şi reîncadrarea

După ce ai răspuns la aceste întrebări, suntem gata să stăm de vorbă despre cum să încadrezi aceste postări pentru ca ele să apară aşa cum doreşti. în primul rând, tre buie să spun că nu susţin în niciun caz să minţi sau să încerci să fii ceea ce nu eşti.

După cum nici nu doresc să devii atât de timid în postările tale încât să ajungi o variantă plicticoasă, fără sare şi piper, a ceea ce eşti de fapt. De aceea e foarte important să răspunzi la ultima întrebare.

Asta nu înseamnă să pretinzi că totul e perfect tot timpul, căci oamenii vor sesiza (corect) toate astea ca fiind false. Pur şi simplu vom aranja conţinutul despre care ai senzaţia că nu te prezintă în cea mai bună lumină, pentru a-l încadra diferit.

Prin simpla reîncadrare a postărilor tale, poţi da naştere unei imagini complet diferite şi astfel să controlezi percepţia celorlalţi.

Cadrarea e o modalitate de a prezenta diferit ceva — o persoană, o situaţie, un eveniment. în investigaţii e o tehnică bine calculată de a face pe cineva să vorbească şi/sau să te ajute.

De exemplu, un prieten de-al meu ofiţer de poliţie mi-a spus că, atunci când voia să afle dacă un suspect mai fusese arestat, se folosea de o tehnică de încadrare pentru a-şi structura întrebarea într-un anumit fel. în loc să întrebe:

Ai mai fost arestat? care, cel mai probabil i-ar aduce un răspuns mincinos, el întreba:

— Care este ultimul lucru pentru care ai fost arestat?

Când întrebarea era încadrată în acest fel — într-un mod ce denotă că prietenul meu poliţist ştia deja răspunsul —, suspectul urma să fie, de regulă, mai sincer. Te poţi folosi de icadrare in mod asemănător când postezi.

Dacă ar fisă reincadrăm situaţia lui X din primul exemplu, am vedea-o intr-o cu totul altă lumină. Aşa că in locc să spună:

— Sunt foarte obosită şi de o oră vreau să mă culc dar dracii’ ăsta de copil nu vrea să adoarmă la loc să reîncadrăm afirmaţia după cum urmează:

— Să fii mamă e foarte greu. Sunt foarte obosită şi de o oră vreau să mă cok; dar nu mai pot să readorm copilul. Vreo idee?

Toţi cei cârora le-am arătat această postare revizuită au fost de părere că e vorba despre o tânără mămică obosită, care-şi dă seama că are nevoie de ajutor.

Ea preia iniţiativa şi caută soluţii la problemele sale. Intrebându-le pe alte proaspete mâmici cum s-au descurcat. Asta o face să pară auto-motivată.

Ştie că are o problemă, dar în loc să se plângă pur şi simplu şi să fie defetistă, ea cere recomandări, ceea ce o face să pară foarte sociabilă.

Mai mult decât atât, ea e suficient de cunoscătoare intr-ale internetutui pentru a se folosi de o platformă online în căutarea soluţiei la problema ei. Felul in care o percepem acum e foarte diferit, nu-i aşa?

S-ar putea să nu te pricepi să reîncadrezi ceea ce postezi peste noapte, dar, dacă vei continua să insişti şi să răspunzi la întrebări cu adevărat onest, va ajunge în cele din urma să-ţi iasă.

In Capitolul 5 vom vorbi despre multe alte trucuri...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0754 sec