De la India la Indiile Africii

De la India la Indiile Africii
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 296
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

De la India la Indiile Africii
Daniela Țane
Anul apariţiei: 2013

Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape
ISBN: 978-973-1989-28-0
Nr. de pagini: 296

Această carte s-a conturat încetul cu încetul, în misiuni diplomatice, umanitare sau ca simplu turist, din jurnalul de bord transmis periodic prietenilor de acasă.
Am încercat să surprind şi să dezvălui sufletul lumilor prin care m-au purtat paşii, într-o incursiune în sacrul prezent la fiecare colţ de stradă, dar pe care suntem prea grăbiţi ca să-l mai vedem.
India, Sri Lanka, Cambodgia, Nepalul, Etiopia sunt lumi ce merită descoperite pe îndelete.
Etiopia poate fi considerată, din multe puncte de vedere, drept «India Africii». Expresia mi s-a părut absolut magistrală, deoarece a reuşit să surprindă, într-o formulă succintă, esenţa istoriei şi devenirii acestui pământ de-a lungul mileniilor.
Între India şi Etiopia există, în mod incontestabil, o înrudire de alt tip, spiritual. Amândouă sunt spaţii cu un trecut grandios, ţări care au lăsat moşteniri importante în cartea culturală a umanităţii.

Daniela Ţane s-a născut la Bucureşti, pe 21 iunie 1970. În 1994 a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, secţia română-hindi, iar în 1997, Facultatea de Știinţe Politice şi Administrative, secţia în limba franceză, a aceleiaşi universităţi. Prima călătorie în India (care a reprezentat şi primul voiaj în afara ţării) a fost în 1992, cu o bursă pentru studiul limbii hindi oferită de guvernul indian, la Institutul Central de Hindi (Kendriya Hindi Sansthan) din Agra. Din noiembrie 2000 până în noiembrie 2004 a lucrat la Ambasada României din New Delhi, în calitate de ataşat cultural. După încheierea misiunii în India, a obţinut un post de delegat pentru Comitetul Internaţional al Crucii Roşii. În această calitate a lucrat în domeniul protecţiei şi asistenţei populaţiei civile în ţări aflate în conflict sau reconstrucţie post-conflict, în Etiopia, în taberele de refugiaţi din Tanzania, în Nepal, Republica Democrată Congo, Guineea (Conakry), Sierra Leone şi Uganda.
Scroll upScroll down


„Daniela Ţane scrie cu rezervă britanică, dar cu multă căldură românească, ambele epurate şi de-o distanţă şi de-o apropiere excesivă, pe un ton mereu just şi mereu elegant."
Sorin Alexandrescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec