DANS SPORTIV - METODOLOGIA PERFORMANTEI

DANS SPORTIV - METODOLOGIA PERFORMANTEI
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 440
Categoria: Sport

DESCRIERE

Dansul sportiv, o disciplina relativ tanara in esichierul sporturilor artistice, trebuie sa-si castige dreptul ce i se cuvine, in conformitate cu universalitatea, spectaculozitatea si complexitatea sa.
Pentru realizarea acestui deziderat, trebuie ca factorii de specialitate (dansatori, antrenori, coregrafi, conducatori, organizatori de competitii, designeri vestimentari, psihologi, preparatori fizici s. a.) sa-si uneasca actiunile intr-un efort colectiv, directionat spre performanta.
Mergand in intampinarea acestui deziderat, cartea de fata este un ghid de tratare a performantei specifice dansului sportiv, o modalitate stiintifica de abordare a antrenamentului si competitiei prin prisma obtinerii de rezultate scontate. Modelul de pregatire in dansul sportiv devine, din aceasta perspectiva, o conditie si o dovada a cunoasterii complexitatii activitatii de performanta.
Propunerea pe care autorul o face se bazeaza pe experienta in domeniu pe care a acumulat-o in decursul trecerii timpului (ca antrenor, organizator de competitii, conducator de club, arbitru international, presedinte de federatie nationala), pe rigurozitatea stiintifica conferita de absolvirea studiilor doctorale la Institutul National de Educatie Fizica si Sport din Chisinau si de mediul academic in care a profesat la facultatile de educatie fizica si sport ale Universitatii Ecologice din Bucuresti (asistent, lector) si Universitatii din Pitesti (conferentiar, apoi profesor).
Cartea Dans sportiv - Metodologia performantei directioneaza eforturile pe care dansatorii, impreuna cu antrenorii, trebuie sa le faca in vederea realizarii de rezultate superioare, largind orizonturile pregatirii dansatorilor sportivi in concordanta cu modul complex al perspectivei actuale. Contextul teoretic este unul favorabil aparitiei acestei carti, neexistand materiale de acest gen in lumea dansului sportiv international.
Dorinta autorului este ca cei carora le este destinata (specialisti din domeniu si dansatori) sa se poata documenta temeinic in vederea demersurilor ulterioare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.086 sec