Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult

Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult
Preț: 37,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 512
Format: 10,6x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Ciprian Siulea

Irvine Welsh este autorul bestsellerului Trainspotting, a carui ecranizare a fost unul dintre filmele-cult ale anilor ’90.

Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult este un volum cu cinci povestiri care ne propun cinci situatii de viata imposibile. In „Serpii cu clopotei”, trei tineri americani se trezesc rataciti in desert si ajung, in mod inexplicabil, intr-o postura neavenit de intima. In „CIINII din Lincoln Park” isi face aparitia un bucatar excentric, coreean, care gateste o delicioasa friptura – spre groaza unui cititor innebunit care are toate motivele sa creada ca asista la un act de canibalism. Iar in „Miss Arizona” ne putem intreba cu stupoare cum de ajunge un regizor lipsit de succes, fost alcoolic, sa-si gaseasca un sfirsit dintre cele mai artistice, care schimba insusi sensul cuvintului „memorabil”, si nu numai prin tragismul, frumusetea si grotescul situatiei. Cinci situatii captivante, de un umor negru iesit din comun, cu rezolvari geniale, din partea unui maestru al prozei scurte – Irvine Welsh, cu viziunea sa cinematografica, cu un teribil simt al monstruosului, cu sensibilitatea si ironia sa desavirsita.

„Daca ti-a placut scoala... contine cinci povestiri destepte, in stilul inimitabil al lui Welsh, debordind de expresii stradale dintre cele mai robuste. Stranietatea scenariilor poate parea pe alocuri socanta, insa umorul sau este, ca intotdeauna, savuros.” (Sunday Telegraph)


„Irvine Welsh este un interpret formidabil, caruia ii face mare placere sa imite voci, sa transforme limbajul in spectacol. Iar aici colectioneaza un cor de voci — grosolane, violente, discordante, imorale si foarte, foarte amuzante.” (Times)


„Daca ti-a placut scoala... este o carte macabra, obscena si o comedie neagra irezistibila!” (Daily Mail)


„Merita s-o cumparati, poate asa imi intra si mie ceva in cont.” (Irvine Welsh)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.044 sec