Dă-ți voie să simți! Descătușează puterea emoțiilor pentru o dezvoltare sănătoasă a copiilor, a ta și a celor din jurul tău

Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 13x20

DESCRIERE

De când trebuie să-mi dau voie să simt?, ai putea întreba. Nu trecem noi oare, cât e ziua de lungă, prin tot soiul de emoții? Așa pare să fie, dar ce faci cu acele sentimentele profunde, puternice, derutante, care te surprind chiar și pe tine? Cum te raportezi la afectele care-ți scapă de sub control sau pe care vrei să le ascunzi de toată lumea, ca să nu-ți expui vulnerabilitățile? Și de câte ori nu-i înveți, prin exemplul tău, și pe copiii tăi că nu au voie să simtă teamă, furie sau dezamăgire?

În urma a 25 de ani de cercetări asupra emoțiilor, Marc Brackett a găsit cele mai bune căi prin care îți poți înțelege și utiliza stările afective, pentru a avea succes în viață și pentru îmbunătățirea stării de bine. Instrumentul care stă în centrul acestei cărți este metoda RULER, bazată pe cinci abilități afective esențiale: recunoașterea unei emoții (pornind de la limbajul nonverbal), înțelegerea cauzelor ei, etichetarea ei corectă, afișarea emoțiilor de-o manieră adecvată social și, în fine, reglarea și modificarea reacțiile afective, pentru atingerea obiectivelor personale.

Metoda RULER a fost testată cu succes în mii de școli din SUA, ea dovedind că poate reduce stresul și epuizarea, îmbunătățind considerabil climatul la clasă și performanțele școlare. Scrisă cu sinceritate și umor, cartea te va ajuta să-ți vindeci rănile afective, dar și să-ți gestionezi mai bine emoțiile, pentru a fi mai sănătos, mai performant și mai satisfăcut de viața ta.

Marc Brackett este profesor la Centrul pentru Studiul Copiilor de la Universitatea Yale și director fondator al Centrului pentru Inteligență Emoțională de la Yale.


Cuprins

Prolog

PARTEA ÎNTÂI. Dă‑ți voie să simți

1. Dă‑ți voie să simți
2. Emoțiile sunt informații
3. Cum să devii specialist în emoții

PARTEA A DOUA. Abilitățile RULER
4. R: Recunoașterea emoțiilor
5. U: Înțelegerea emoțiilor
6. L: Etichetarea emoțiilor
7. E: Exprimarea emoțiilor
8. R: Reglarea emoțiilor

PARTEA A TREIA. Aplicarea abilităților emoționale pentru succes și stare de bine optimă

9. Emoțiile — acasă
10. Emoțiile la școală: de la grădiniță până la facultate
11. Emoțiile la locul de muncă
Crearea unei revoluții a emoțiilor
Referințe bibliografice
Mulțumiri
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0166 sec