Cuvintelnic fără frontiere
24,25 lei
25,00 lei (-3%)

Cuvintelnic fără frontiere

Cuvintelnic fără frontiere
-3%
Preț: 24,25 lei
25,00 lei (-3%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Ediția: a II-a
Pagini: 208
Format: 13x20
Categoria: Non Fiction

DESCRIERE

„Noi spunem că sensurile originare ale cuvintelor contează, aşa cum are importanţă şi felul în care ele s-au schimbat, şi felul în care ele au fost vremuite de intemperiile confuziilor omeneşti. Nu doar «Cuvântul» ne interesează, ci şi, mai ales, cuvintele, bietele cuvinte hărţuite, tocite, păcălite, ba chiar falsificate, a căror geografie şi istorie ne determină, în bună măsură, vieţile!
«La început a fost Cuvântul!» A venit apoi Eroarea – voită, în cazul de faţă, după părerea noastră. Au mai fost, în alte diferite cazuri şi împrejurări, în alte diferite contexte şi evenimente, şi alte cuvinte, urmate de alte erori, alte neînţelegeri, alte, multe, falsificări...
Iar la urmă de tot, când aproape că nu mai era nimic de făcut, decât, poate, de început a spune câte ceva din povestea acestor nesfârşite trădări, s-a născut... Cuvintelnicul!“ (Andrei CORNEA)


Andrei Cornea

ANDREI CORNEA s-a născut în 1952. Licenţă în istoria şi teoria artei la Academia de Arte Frumoase (1976). Licenţă în filologie clasică la Universitatea din Bucureşti (1980). Doctorat în filologie clasică la Universitatea din Bucureşti (1994). Muzeograf la Muzeul Naţional de Artă (1976–1987).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.045 sec