Cuvinte incrucisate

Cuvinte incrucisate
Preț: 24,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 240
Format: 13x20
+
Preț total pachet: 104,80 lei

DESCRIERE

O noua carte semnata de Aurora Liiceanu, cel mai cunoscut psiholog autohton si una dintre cele mai de succes autoare publicate de Editura Polirom in ultimii ani, aparuta si in editie digitala.

Pornind de la afirmatia lui Nabokov conform careia „singura fericire in aceasta lume este sa observi, sa te examinezi atent pe tine insuti sau pe altii”, cartea Aurorei Liiceanu reprezinta o fascinanta analiza a psihicului uman. Daca prima parte dezvaluie schimbarile dramatice pe care „amanuntul biografic” le poate declansa in viata noastra, analizeaza atitudinea femeii fata de razboi, traseaza paralele intre destinele unor oameni care au trait in epoci diferite sau prezinta biografiile unor personaje exceptionale ca Marie Leon Bonaparte, partea a doua contine povestiri despre tradarea sau razbunarea in dragoste, dar si despre relatiile intre persoane care se deosebesc ca temperament, statut social sau etnie.


Cuprins:

Iubirea si promisiunile desarte · Unde-i indirjirea patimasa de altadata? · Prima iubire? Marea iubire? · Frantuzoaicele si visul american · Fiecare cu scenariile lui · O carte schimba viata · Razbunarea paguboasa · Mobilier identic, relatii diferite · Marketing socialist · Ia-ti o pisica: bloc contra vila

Aurora Liiceanu, doctor in psihologie, a lucrat in cercetare si a predat psihologie la diferite universitati din Bucuresti, dar si la UQAM (Canada) sau EHESS (Franta). In prezent, este cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” din cadrul Academiei Romane.
De aceeasi autoare, la Editura Polirom au mai aparut: Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti (2003), Prin perdea (2009), La taifas (2010), Patru femei, patru povesti (2010, 2011) si Viata nu-i croita dupa calapod (2011).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0514 sec