Curs practic de încredere. Ediţia a II-a Şapte paşi spre împlinirea personală

Curs practic de încredere. Ediţia a II-a Şapte paşi spre împlinirea personală
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 240
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Aveţi în mâini un material psihologic cât se poate de limpede, accesibil şi plăcut surprinzător. Şi, după cum veţi constata citind, autorul lui este neîntrecut în argumentaţie şi raţionament. Pornind la drum, în viaţă, cu mult mai puţine şanse şi mai puţină încredere în sine decât majoritatea cititorilor săi, Anderson a izbutit să cunoască împlinirea, dar şi să ajungă faimos — printre altele, şi pentru cărţile pe care le-a scris.

Acest volum a fost elaborat pornind de la suportul teoretic şi practic al unui curs efectiv, susţinut de Anderson cu ani în urmă. De aici şi structura cărţii: 20 de „prelegeri“ care gravitează în jurul noţiunii de încredere şi care, adunate la un loc, capătă aspectul unei analize lucide pornind încă de la rădăcina vieţii, adică din copilărie.

Autorul descrie procesul de formare a individualităţii umane, strâns legat de dobândirea încrederii în sine. Discută, cu tact, despre etape existenţiale fundamentale, despre dragoste şi relaţii amoroase, cât şi despre multiple tipare comportamentale adverse (anxietatea, furia, agresivitatea, teama de risc, incapacitatea de a comunica, de a iubi sau de a fi iubit). Toate cele de mai sus, precum şi multe altele, îşi găsesc, firesc, locul în acest ghid esenţial, axat pe conştientizarea modului în care ne dezvoltăm ca indivizi.

Walter Anderson (n. 1944) este autor de cărţi motivaţionale şi piese de teatru. În perioada 1961–1966, a făcut parte din corpul de puşcaşi marini al Statelor Unite, ajungând să lupte în Vietnam. Apoi s-a specializat în arte liberale şi ştiinţe sociale, în cadrul Westchester Community College; de asemenea, e licenţiat în psihologie al Mercy College din Westchester, New York, absolvind ambele instituţii universitare ca şef de promoţie.

Ulterior, a fost reporter de investigaţii, articolele sale fiind publicate de revista New York şi de Associated Press. Din 1977 până în 2009, a lucrat mai întâi ca editor, apoi ca redactor-şef şi CEO, pentru revista Parade.

A activat ca profesor asociat şi lector invitat pentru mai multe colegii, printre care University of the Pacific, Clemson University şi New School for Social Research din New York. A fost preşedinte al consiliului de administraţie de la Mercy College vreme de opt ani. De asemenea, este membru al consiliului de administraţie al U.S. Naval Postgraduate School. Este cofondatorul şi preşedintele unei companii de servicii educaţionale, Novium Learning.

Anderson a scris cinci cărţi şi a fost invitat în numeroase emisiuni americane de radio şi TV. A fost numit de Preşe­dintele Bill Clinton membru al U.S. National Commission on Libraries & Information Science, pentru o perioadă de 4 ani. De asemenea, face parte din consiliul director al National Center for Family Literacy.

A fost distins cu o serie de premii, pentru contribuţiile aduse la dezvoltarea literaturii şi pentru performanţa de a fi învins de-a lungul vieţii mari adversităţi.

Colecție: Cărţi-Cheie

Titlu original: The Confidence Course: Seven Steps to Self-Fulfillment

Traducător: Marius Chitoşcă

Copertă: Griffon and Swans, www.griffon.ro

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 240

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-514-1

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.023 sec