Curs de drept civil. Partea generala Editia a 2-a

Curs de drept civil. Partea generala Editia a 2-a
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 448
Categoria: Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2012


Cartea Curs de drept civil analizeaza institutiile specifice partii generale a dreptului civil, din perspectiva noului Cod, intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Veti observa ca introducerea, de regula putin atractiva la orice carte, capata acum o importanta deosebita, mai ales pentru practicieni, datorita problemelor pe care le pune aplicarea in timp a dispozitiilor Codului civil din 2009, precum si ultraactivitatea unor prevederi ale vechiului Cod de la 1864. In continuare, raportul juridic, actul juridic civil, prescriptia extinctiva si decaderea sunt analizate comparativ, in primul rand, din perspectiva noii reglementari, cu sublinierea elementelor de noutate si, uneori, a diferentelor fata de vechiul cod.

Pentru cei care se pregatesc de examene si doresc sa-si verifice cunostintele, autorii au conceput si inserat o anexa cu peste 200 de teste grila din materia analizata.

Cursul Curs de drept civil are o dubla utilitate: este conceput, desigur, pentru studenti, insa numeroasele exemple practice, culese din toate institutiile noului Cod civil, discutiile pe marginea unor texte mai putin clare ale codului si propunerile pe care autorii le fac pentru aplicarea in practica a acestor texte, precum si corelatiile cu legea procesual-civila in vigoare sunt, de fapt, gandite si scrise aici pentru practicieni.
Date tehnice

Titlu: Curs de drept civil. Partea generala
Pret: 55, 00 RON
ISBN: 978-606-522-891-7
Format: Carte brosata
Pagini: 448

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec