Curentii cei tainici subtili colorati

DESCRIERE

Acest set este un minunat instrument de antrenament pentru începători şi pentru cei care au fost inițiați în tainele curenților subtili colorați și care aspiră să beneficieze în urma unei practici atente, sistematice și perseverente - de energiile subtile binefăcătoare ale fiecărui curent subtil colorat ce există în Macrocosmos și care poate fi atras prin vizualizare adecvată atât în universul (aura) ființei umane care realizează aceasta cât și în ambianța planetei Pământ. In aceasta lucrare sunt descrise aspecte deosebit de valoroase, practice, pentru ființele umane care sunt deschise către spiritualitate și care aspiră să recepteze în universul lor lăuntric anumite energii tainice colorate subtile, spre a-și accelera evoluția spirituală și spre a se transforma într-o direcție eminamente benefică.

CUPRINS
Introducere
Valoarea universală a simbolismului culorilor
Ce este cromoterapia?
De ce vedem culorile?
Miracole ce devin cu putință datorită aplicării
înțelepte a Legii Rezonanței oculte sau efecte mari prin eforturi mici
Efectele profund benefice ale luminii colorate asupra diferitelor funcții ale organismului uman
Cromoterapia – efecte uimitoare constatabile cu uşurinţă, cauze încă misterioase, explicaţii ipotetice în lumea științifică
Culoarea veşmintelor pe care le purtăm şi acţiunea acestora
Metode simple, rapide şi eficiente de utilizare a culorilor
Curentul subtil colorat roşu
Curentul subtil colorat secundar roșu-purpuriu
Curentul subtil colorat secundar roșu-vișiniu (sau roșu-cardinal)
Curentul subtil colorat secundar roşu-stacojiu
Curentul subtil colorat secundar roz
Curentul subtil colorat portocaliu
Curentul subtil colorat galben
Curentul subtil colorat secundar galben-lămâie
Curentul subtil colorat secundar galben-auriu
Curentul subtil colorat verde
Curentul subtil colorat secundar verde-financiar
Curentul subtil colorat albastru
Curentul subtil colorat secundar albastru-turcoaz
Curentul subtil colorat secundar albastru-ultramarin
Curentul subtil colorat indigo
Curentul subtil colorat violet
Curentul cosmic subtil suprem alb-strălucitor
Curentul subtil colorat negru-strălucitor
Curentul subtil colorat secundar argintiu
Curentul subtil colorat secundar maro
Lumina albastră, împotriva durerilor!
Helioterapia şi nudismul. Sănătate prin expunere completă la razele soarelui
Citate despre culori
Câteva exemple de tratamente
Efectele curative ale culorilor – sinteză
Index terapeutic de cromoterapie
Glosar
Bibliografie

Capitolul I - fragment - 
Ce este cromoterapia?

Să vindeci folosind drept medicament culorile pare la prima vedere că ţine de domeniul SF. Şi totuşi, aceasta este realitatea. Durerile provocate de o artrită pot fi atenuate la maximum iradiind zona cefei cu o lumină de culoare roşie, timp de 15 minute, după care bolnavul rămâne în obscuritate totală, timp de 20 de minute. Cu o „reţetă” relativ asemănătoare se pot trata arsurile, astmul, celulita, sechelele unui traumatism, crizele hemoroidale, starea de iritabilitate, depresia psihică etc.
Terapia cu ajutorul culorilor este un mijloc de tratament simplu (este nevoie doar de o lampă şi de un filtru colorat), natural, eficace şi… foarte revoluţionar. „Este o formă de medicină energetică, bazată pe dirijarea asupra zonei bolnave sau dureroase a unei raze de lumină colorată, în funcţie de afecţiune. Fiecare culoare stimulează redresarea echilibrului energetic din zona afectată.
Raza colorată nu acţionează prin puterea sa de penetrare, ci prin capacitatea de a se integra în sistemul de apărare al organismului nostru. Ea nu agresează organismul, aşa cum se petrece în cazul medicamentelor, ci induce corpului o capacitate mai mare de rezistenţă la boală.”, spune medicul francez Christian Agrapart.

Capitolul  III - fragment - 
Afecţiuni care se pot trata cel mai uşor şi cel mai rapid prin cromoterapie

- Tulburări legate de o nervozitate excesivă: angoasă, iritabilitate, pierderea memoriei, dificultăţi de concentrare, astm nervos, migrene, spasmofilie, anxietate.
- Tulburări legate de un dezechilibru endocrin: obezitate, celulită, sindrom premenstrual, dezechilibre ale ciclului menstrual, bufeuri de
căldură, frigiditate, scăderea tonusului sexual, menopauză dificilă.
- Tulburări legate de metabolism şi de asimilare: digestie lentă, insuficienţă hepatică, balonări, constipaţie, colite, hipertensiune.
Unul dintre cei mai renumiți cercetători și medici în domeniul terapiilor cu ajutorul luminii colorate, Dr. Dinshah P. Ghadiali (a trăit între anii 1873 și 1966, de altfel persecutat de autorități pentru revoluționara dar neortodoxa metodă de vindecare cu ajutorul luminii colorate, pe care o practica având un succes extraordinar), a reușit să stabilească o corespondență directă între culori și anumite elemente chimice. La ora actuală se știe că lumina colorată declanșează efecte chimice precise în organismul ființei umane, unul dintre cele mai cunoscute fiind procesul de bronzare a pielii prin expunerea ei la lumina soarelui.
Dar miracolele fiziologice ale luminii colorate merg mult mai departe... Printr-o cercetare entuziastă și neobosită, Dr. Ghadiali a reușit să pună în evidență următoarele elemente chimice în diferitele raze de lumină colorate (de fapt este vorba despre procesul tainic de materializare a acestor elemente chimice în organismul uman în urma expunerii acestuia la diferitele lumini colorate, ale căror frecvențe specifice de vibrație acționează ca un fel de catalizator în procesul de materializare a elementelor chimice respective):
În albastru = Oxigen și Cesiu (printre altele);
În indigo = Bismut și Cobalt (printre altele);
În violet = Actiniu și Stronțiu (printre altele);
În roșu-purpuriu = Litiu (printre altele);
În roșu-stacojiu = Argon, Mangan (printre altele);
În portocaliu = Aluminiu, Calciu, Cupru (printre altele);
În galben = Carbon, Magneziu (printre altele);
În verde = Bariu, Azot, Radiu, Clor (printre altele);
În roșu-portocaliu = Cadmiu, Hidrogen, Kription (printre altele);
În galben-verzui = Sulf, Fier (printre altele).
Mulți terapeuți avansați din acest domeniu folosesc cu mare succes așa-zisele raze de dezvoltare sau de inhibare ale culorilor, la diferite boli, cum ar fi:
A) razele de dezvoltare prin intermediul culorilor roșu, portocaliu, galben și verde-gălbui, în cazurile de: slăbire, coșmar, lipsa poftei de mâncare, eritem, paliditate, bronșită, enterită, epilepsie, itiriazis, hepatită, perturbări ale bunei dispoziții, căderea părului, afecţiuni ale pielii, lumbago, paralizia și slăbirea membrelor, afecţiuni ale ficatului, gastrită, reumatism, scarlatină, răni proaspete sau cu puroi etc., etc.
B) razele de inhibare prin intermediul culorilor albastru, indigo, turcoaz, în cazurile de: abcese, rigidizarea arterelor în zona inimii și a creierului, mâncărime la nivelul bărbii la bărbați, cistită, apendicită, congestie, supurație, depunerea de țesuturi adipoase, inflamația articulațiilor, gută, hemoroizi, probleme de inimă, migrene, gușă, otită, inflamații la nivelul nasului, inflamația nervilor, negi, dureri de dinți etc., etc.
Efectele benefice ale diferitelor culori asupra organelor au fost sintetizate de Dr. D. P. Ghadiali foarte precis. De pildă, pentru cele 213 forme de inflamații cunoscute la ora respectivă, acest pionier al cromoterapiei moderne le enumeră pe toate, afirmând: „Nu este necesar să deținem cunoștințe specializate despre toate acestea. Pentru noi este suficient să știm cărei grupe îi aparține un anumit dezechilibru și din care grupă de culori ni se oferă ajutor pentru tratarea sa.”

Iată doar câteva exemple sumare despre unele dintre efectele benefice ale culorilor:
Albastru – scade febra, hrănește nervii, dezvoltă puterea de viață etc.
Violet – stimulează splina și limfa, conferă putere lăuntrică etc.
Roșu – crește numărul globulelor roșii, stimulează simțurile etc.
Portocaliu – tonifică și face să crească țesutul pulmonar, stimulează glandele endocrine etc.
Galben – tonifică nervii, stimulează digestia și funcționarea stomacului, a ficatului etc.
Turcoaz – tonifiază pielea, elimină tulburările sau durerile acute, este detoxifiant etc.

 

Mai multe articole depre comoterapie

Citește și:

Culorile aurei

Set cromoterapie
Dimensiuni cutie: 15. 5 x 23. 5 cm
Conține: broșură explicativă (366 pagini) şi  20 de planșe color (nuanţele exacte ale curenţilor subili coloraţi)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0562 sec