Cupa de aur

Cupa de aur
Preț: 27,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Ioana Oprica

John Steinbeck este laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1962.

O aventura in care fantezia nu are margini, Cupa de aur este primul roman al lui John Steinbeck, o biografie fictionala ce urmareste cu fidelitate viata dramatica a „regelui piratilor” englezi, Henry Morgan.

Pustiind Coasta Cubei si a Americii si revarsind teroare oriunde ii este rostit numele, Henry Morgan e minat de o dorinta de glorie si putere fara hotar, fiind ruinat, in cele din urma, de cele doua mari si mistuitoare pasiuni ale sale: sa cucereasca inima frumoasei La Santa Roja si sa puna stapinire pe Panama, smulgind „cupa de aur“ din miinile spaniolilor. In acelasi timp, romanul lui John Steinbeck este si un loc al fanteziei capricioase, in care vrajitorul Merlin il poate indruma pe Henry Morgan, iar cautarea Graalului din legendele arthuriene poate inspira o poveste plasata in secolul al XVII‑lea, in Marea Caraibilor. Scrisa in maniera realista si alegorica deopotriva, nelasindu‑se impiedicata de rigorile stilistice dictate de timpurile care o inspira, cartea poate fi citita in cheia cautarii tragice, din viata unui om obisnuit, a averii, a faimei si a iubirii.

„Pe masura ce romanul isi urmeaza cursul, personajul lui Steinbeck, Henry Morgan, evolueaza din ce in ce mai mult ca un automat, calitatile umane precum compasiunea si iubirea parasindu-l – iata un amanunt ce aminteste de Strainul lui Albert Camus.“ (Kevin Hearle)

„Calatoria este chiar o reprezentare a aceluia ce indrazneste sa purceada la drum. Pe de alta parte, toate planurile, masurile de precautie, ajutoarele pe care ni le luam ramin fara rezultat. Descoperim inevitabil ca, dupa ani intregi de eforturi zadarnice, inca nu ne-am inceput aventura; in schimb, gindul la ea ne-a ocupat in intregime.“ (John Steinbeck)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec