Cum vorbim in public. Exercitii de oratorie

Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 150

DESCRIERE

Sunteti pregatiti sa vorbiti in public sau sa realizati o prezentare de succes ? Daca nu stapaniti arta comunicarii persuasive, aceasta carte, asa cum arata si titlul, va va ajuta sa descoperiti cele mai eficiente metode pentru dezvoltarea abilitatilor necesare unui bun orator. Arta transmiterii mesajului convingator nu trebuie sa fie doar apanajul avocatilor, ci un instrument indispensabil pentru a convinge publicul in fata caruia vorbiti, indiferent daca sunteti student, profesor, politician sau presedinte de condominiu.

“CUM VORBIM IN PUBLIC. Exercitii de oratorie” va invata sa sustineti un discurs la un congres, intr-o campanie electorala, la examenul de licenta, la o reuniune de negocieri, sau doar la un vernisaj sau o nunta. Prin stilul de abordare pedagogic, lucrarea de fata prezinta cele mai bune tehnici de care aveti nevoie pentru a realiza o mai mare congruenta intre limbajul verbal si non-verbal al prezentarii, cheie pentru credibilitatea vorbitorului si a mesajului pe care il transmite. Urmand pas cu pas exercitiile din aceasta carte in premiera pentru Romania, veti reusi, intr-un timp foarte scurt, sa fiti mai increzatori in voi insiva, incredere de care aveti nevoie pentru a va stapani tracul care va controleaza sistemul nervos.

In concret, cartea descrie instrumentele oratoriei, instrumente fara de care nu veti reusi niciodata sa captati mai bine si mai mult atentia persoanelor in fata carora vorbiti.




Cuprinsul cărţii Cum vorbim in public. Exercitii de oratorie

Cuvant inainte / 9

CAPITOLUL I
Oratoria persuasiva pentru succes / 13

CAPITOLUL II
Oratoria persuasiva este vocea care comunica / 23

CAPITOLUL III
Vorbim cu ochii: contactul vizual / 31

CAPITOLUL IV
Vorbim cu corpul: expresia corporala / 41

CAPITOLUL V
Vorbim cu plamanii: respiratia abdominala / 49

CAPITOLUL VI
Decalogul discursului persuasiv / 57

CAPITOLUL VII
Discursul citit si discursul improvizat / 65

CAPITOLUL VIII
Oratorul nu se naste, se face / 73

CAPITOLUL IX
Atitudinea oratorului eficace / 81

CAPITOLUL X
Oratorul invata sa convietuiasca cu teama scenica / 89

CAPITOLUL XI
Oratorul depaseste factorii endogeni si exogeni care il perturba / 99

CAPITOLUL XII
Discursul eficient / 109

CAPITOLUL XIII
Un tip de oratorie pentru fiecare activitate / 119

CAPITOLUL XIV
Orator la radio, la TV si in fata ziaristilor / 129

CAPITOLUL XV
Oratoria persuasiva pentru administratie si leadership / 139

Bibliografíe / 149

Cuvânt înainte Cum vorbim in public. Exercitii de oratorie

A ne exprima verbal intr‑un mod convingator este ceva ce ne dorim cu totii, este ceva ce toti ne dorim sa facem si putem sa facem. Sa reusim, insa, depinde de noi insine, de decizia de a face acest lucru. In acest compendiu, pe care dumneavoastra il aveti acum in mana, veti gasi instru­mentele oratoriei persuasive. Folositi‑le, pentru ca ele pot fi si ale dumneavoastra. Practicati si veti avea succes in comunicarea verbala convingatoare.

Oratorul nu se naste, se face, chiar daca este cert ca unii se nasc in cele mai bune conditii sau sunt inzestrati pentru a face acest lucru, pentru a transmite emotii si idei, astfel incat sa convinga si sa conduca. Cu toate acestea insa, nu este suficient; oratorul se face, desi admitem ca nu toti plecam de la acelasi nivel sau grad in ascensiunea spre oratoria eficace. Cine are dubii, sa urmeze exemplul istoricului Demostene (politician si orator atenian, (384 ‑322 i.C.), considerat oratorul cel mai persuasiv din istoria umanitatii, care, pentru a ajunge orator, a trebuit sa depaseasca gravele sale deficiente fizice, printre care, vocea slaba si o vorbire balbaita pentru care ajunsese sa fie tachinat. Dar, gratie studiului si perseverentei, a ajuns orator convingator si a rostit celebrele discursuri Filipice si Olintice, intre alte memorabile opere de oratorie.

Acest compendiu va poate ajuta sa va atingeti scopul si sa comunicati verbal intr‑un mod eficace. Contine importante elemente pentru a va insoti in lupta pe care o duceti cu teama scenica, raul care ne afecteaza pe toti.

Cartea „Cum vorbim in public. Exercitii de oratorie” este structurata pe 15 capitole in care sunt prezentate cele mai bune strategii pentru a garanta deprinderea abilitatilor de orator, studiind acasa, fara profesor, intr‑un timp foarte scurt. Lucrarea contine informatii si exercitii suficiente care va vor ajuta sa deveniti orator. Chiar daca numai simpla lectura nu va face orator, veti reusi dumneavoastra insiva, exersand. Aici aveti mecanismele si exercitiile. Daca veti decide si veti actiona in consecinta, triumful va fi in mainile dumneavoastra.

Dupa ce am publicat „Notitele Oratorului” si am vazut succesul de care s‑au bucurat primele cinci editii ale „Manualului oratorului, pentru a convinge si elimina teama” ‑ ambele publicatii editate in limba spaniola ‑ publicam, acum, acest compendiu in limba romana, gratie contributiei valoroase a ziaristei Elena Chirita pe care am avut privilegiul sa o cunosc la cursul meu de oratorie persuasiva, in Venezuela.

Oratoria eficace este un avantaj, folositi‑l in favoarea dumneavoastra. Cartea pe care o aveti acum va poate ajuta. Incepeti!



Caracas, Venezuela
22 Iunie 2012
Paciano Padron



Draga cititorule,

Stiai ca oratoria este marketing personal pentru reusita ta in cariera si in viata?

Te felicit ca ai decis sa alegi aceasta carte care te va ajuta sa descoperi tainele vorbirii in public. „Cum vorbim in public. Exercitii de oratorie” este o lucrare in premiera pentru Romania.

Exercitiile din acest manual iti vor permite asimilarea progresiva a cunostintelor si dobandirea abilitatilor de care ai nevoie pentru a inlatura teama scenica. Metoda de invatare fara profesor, testata de milioane de oameni, este drumul cel mai scurt pentru dezvoltare personala. Probeaz‑o si tu! Acorda‑ti, in fiecare zi, cel putin 30 de minute pentru a te familiariza cu secretele comunicarii persuasive. A vorbi, mai ales a vorbi mult, nu inseamna a comunica, nu inseamna a fi bun orator. Nu confunda conversatia cu discursul.

Profesorul Paciano Padron, prin notiunile teoretice si exercitiile practice prezentate in acest manual, pregatite special pentru oratorul incepator, te va ajuta sa ai curaj si incredere, ca sa vorbesti convingator in fata unui singur interlocutor sau in fata unui public numeros. Daca vei urma pasii recomandati de autorul acestei carti, te vei convinge ca oratoria nu este doar privilegiul marilor actori. Indiferent de pregatirea scolara, de functia ocupata sau de varsta, in lipsa abilitatilor de comunicare, cariera ta profesionala va fi modesta, fara rezultate stralucitoare.

Sunt persoane care se mandresc cu sutele de carti citite, kilometri de lectura, dar, din nefericire, nu se pot lauda si cu practica vorbirii in public. Timizii se prezinta sub nivelul lor de pregatire profesionala, sub capacitatea reala.

Zilnic, la radio sau tv, auzim vorbindu‑se despre proiecte politice, sociale, economice si academice esuate din lipsa unei comunicari persuasive, o boala a leaderilor din Romania. Totodata, timiditatea face multe victime in randul elevilor si al studentilor.

Acest manual practic de oratorie este sansa ta de afirmare profesionala.

Exerseaza si te asiguram ca nu vei regreta.


Elena Chirita

Despre autor

Paciano Padron

Profesor de Comu­nicare si Retorica la Universitatea Centrala din Venezuela si la Universitatea Metro­po­litana, profesor invitat la mai multe uni­versitati din America Latina si Statele Unite ale Americii.
Profesor de Drept Con­stitu­tional la Scoala de Drept si la Scoala de Studii Politice Facultatea de StiinTe Juridice si Politice UCV.
Avocat, istoric si jurnalist, Paciano Padron a fost timp de 20 de ani deputat in Parlamentul venezuelean.
Zece ani a facut parte din conducerea Parlamentului Andin al carui presedinte a fost pentru un mandat de doi ani.
Este autorul a zeci de carti despre istoria contemporana a Venezuelei si comunicare verbala, precum si a 500 de discursuri prezentate in 14 tari.
In ultimii ani, s-a dedicat Stiintelor Comunicarii in prestigioase universitati nationale si internationale, adoptand metode academice de predare concepute de el insusi, ca instrumente de persuasiune si combaterea tracului.
Ca profesor de oratorie, a initiat propria metodologie de predare academica, bazata pe practici si exercitii.
Sute de mii de cititori de pe continentul american au descoperit tainele oratoriei in lucrarile semnate de prof Paciano Padron.
Printre cartile de referinta ale autorului se evidentiaza „Manualul Oratorului. Pentru a convinge si inlatura teama”.

Editie ingrijita de Elena Chirita

Elena CHIRITA, trainer atestat: Comu­nicare, Imagine, Protocol si Cere­monial Institutţional.
Fost redactor la cotidianul “Romania Libera”, este mem­bra a Uniunii Ziaristilor Profe­sionisti din Romania (UZPR).
A coor­donat publi­catia saptamanala „Girueta Diplo­matica”.
A avut colabo­rari la Radio Romania emisiunea „Tribunalul Verde”, Radio National Venezuela emisiunea „Ciudadanos del Mundo”, ziarul elvetian „Feuille d’Avis”.
A studiat Oratoria la Universitatea Centrala din Venezuela, Institutul Venezuelean de Metodologie, Centrul International de Formare Politica „Aristide Calvani”- IFEDEC.
Este autoarea volumului de interviuri „Politica si Diplomatie”, Editura NominaLex, 2012.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0350 sec