Cum putem deveni mai buni. Mijloace de îmbunătătire sufletească

Cum putem deveni mai buni. Mijloace de îmbunătătire sufletească
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 472
Format: 13,5x20

DESCRIERE

Fiecare dintre noi, crestinii, trebuie să stăruim pentru o viată îmbunătătită, să fim mai buni. Cândva, în satul meu, s-a schimbat preotul. Atunci am întrebat-o pe mama: „Ce vă predică părintele acesta, care e acum la noi?”. Mama, săraca - Dumnezeu să o odihnească -, nu prea tinea minte predicile… nici predicile mele. Si, totusi, am insistat: „Ce vă predică părintele de la noi?”. Sărmana, a stat asa putin si nu a zis nimic, si dacă a văzut că stărui, a zis: „Apăi, tot bine ne învată. Ne învată să fim buni!”. Mi-am dat seama că, până la urmă, sinteza tuturor ostenelilor noastre, pentru noi si pentru altii, asta este: să fim buni si să fim mai buni!

Bunătatea este lucrul cel mai de căpetenie, poate că e lucrul cel mai de valoare din câte poate realiza omul în lumea aceasta. Mai sunt si alte valori, fără îndoială. E o valoare să fii inteligent, e o valoare să fii realizat, să ai o înfătisare frumoasă, să ai o situatie bună. E o valoare să fii conducător de oameni. Sunt multe valori în lumea aceasta, dar de măsura bunătătii nu există nimic!

Dar oare noi de ce nu putem să fim buni? De ce uneori iubim si alteori urâm? De ce pe unii îi iubim mult si pe altii putin? De ce pe unii nu-i iubim deloc? De ce nu putem? Sfântul Maxim Mărturisitorul ne spune că „iubirea cea adevărată este născută din nepătimire”. Numai cel nepătimas, numai cel dezrobit de patimi, numai acela este iubitor după poruncă, Îl iubeste pe Dumnezeu mai mult decât orice si pe aproapele ca pe sine însusi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0189 sec